Кметът ще открие обновената сграда на Ветеринарната гимназия в Стара Загора

Кметът ще открие обновената сграда на Ветеринарната гимназия в Стара Загора

В изцяло обновена сграда ще посрещнат новата учебна година възпитаниците на Националната професионална гимназия по ветеринарна медицина "Иван П. Павлов" в Стара Загора. Техен гост в първия учебен ден ще бъде кметът на Стара Загора Живко Тодоров.

Официалното откриване ще започне на 17 септември в 9:00 часа.

Сградата на гимназията беше модернизирана и се въведоха мерки за енергийна ефективност по процедура за безвъзмездно финансово подпомагане "Подкрепа за професионалните училища в Република България" на Оперативна програма „Региони в растеж 2014 - 2020“. Положена е топлоизолационна система с водоотблъскваща силикатна мазилка. Поставена е петкамерна РVС дограма, остъклена със стъклопакет 4 сезона с нискоемисионно стъкло и алуминиева дограма с прекъснат мост. Покривът е топлоизолиран, покрит с нови керемиди и капаци по билата, нови челни дъски и водосточни тръби. Всички стаи са шпакловани и боядисани, подменени са подовите настилки и всички врати. Осигурена е достъпна среда за лица в неравностойно положение. Изцяло са обновени вътрешните инсталации.

Общата стойност на инвестицията в учебното заведение е 1 293 742 лева без ДДС.

www.infoz.bg  www.infoz.bg

24 mai
Нека носим с гордост в сърцата си великото дело на първоучителите, да съхраним за поколенията традициите и любовта към знанието и с оптимизъм да погледнем към бъдещето!
Да ни е честит най-светлият празник 24 май, да ни е честита писмеността!

Живко Тодоров
Кмет на община Стара Загора

jazz stara zagora 24