Над 14 500 ученици в община Стара Загора влязоха в класните стаи

Над 14 500 ученици в община Стара Загора влязоха в класните стаи

Над 14 500 ученици в Стара Загора днес прекрачиха прага училището си, за да започнат новата учебна 2018/2019 година. Честитя Ви обновената учебна сграда и Ви желая както започвате с усмивка учебната година, така да я завършите.

Да добиете знанията, от които имате нужда, и които ще ви трябват в живота. Само напред и бъдете успешни! - пожела кметът на Стара Загора Живко Тодоров, който откри новата учебна година и изцяло обновената сграда на Националната професионалната гимназия по ветеринарна медицина "Иван Павлов". Гости на тържеството бяха още областният управител Гергана Микова, началникът на Регионално управление на образованието Татяна Димитрова и зам.- кметът по строителство Янчо Калоянов. Водосвет отслужи старозагорският митрополит Киприан.

Сградата на гимназията беше модернизирана и се въведоха мерки за енергийна ефективност по Оперативна програма „Региони в растеж 2014 - 2020“.Положена е топлоизолационна система с водоотблъскваща силикатна мазилка. Поставена е петкамерна РVС дограма, покривът е топлоизолиран, всички стаи са шпакловани и боядисани, подменени са подовите настилки и всички врати. Осигурена е достъпна среда за лица в неравностойно положение. Общата стойност на инвестицията в учебното заведение е 1,3 млн. лева без ДДС.

Директорът на училището д-р Камен Ябълкаров връчи на кмета грамота на признателност и благодарност за всичко, което е сторено за доброто на училището.

Живко Тодоров присъства и на откриване на учебната година в Средно училище „Максим Горки“. Учениците тук се радват на реновиран физкултурен салон, обновен с пари от капиталовата програма на Общината. Той беше осветен от митрополит Киприан.

За пръв път тази година учениците от Средно училище „Иван Вазов“ откриха учебната година на мемориала „Бранителите на Стара Загора“. На празника дойдоха Иванка Сотирова, зам.-кмет по хуманитарни дейности на Община Стара Загора, секретарят на Общината Делян Иванов, народният представител Радостин Танев, общински съветници, общественици, много граждани.

Новата учебна година започва за възпитаниците на Езикова гимназия „Ромен Ролан“ също в обновена сграда. Те се събраха на античната улица във форума „Августа Траяна“, за да си пожелаят още по-големи успехи, съобщиха от пресцентъра на Общината.

zhivko todorov uchilishte 02

Кметът на Стара Загора Живко Тодоров към учениците: Да добиете знанията, от които имате нужда, и които ще ви трябват в живота. Само напред и бъдете успешни!

 

www.infoz.bg  www.infoz.bg