13-о Основно училище в Стара Загора посрещна учениците с красиви фототапети

Възпитаниците на 13-о Основно училище „Св. Паисий Хилендарски” в Стара Загора учат в цветни класни стаи с красиви декори по стените.
Училището работи по проект „Обичам моето училище” на английската благотворителната организация „Лайт Сорс”.

Целта е да се осигури комфортна и релаксираща учебна среда, да се повиши реализацията на креативния потенциал на децата,, съобщиха от пресцентъра на Община Стара Загора.

„Всяка стая има свой дух - избран е цвят, който да подхожда с индивидуалния фототапет, изработен в зависимост от предмета, който се изучава в нея. Върху тапетите има вдъхновяващи мисли, позитивни думички, послания и информация от учебния материал, които формират ценностите у подрастващото поколение“ - разказа директорът Иво Радков.

Фоайетата на всички етажи са предвидени като място за почивка и отдих. Всяко от тях представя красотата на България. На първия етаж има слънчогледовите полета, на втория – цветя, на третия - Розовата долина и на четвъртия - планините. Върху фототапетите са монтирани любопитни факти по различните теми.

Вече са готови и специални кътове от цветя „чистачи” и билки в класните стаи и фоайетата, които да освежават въздуха. Предстои изграждането на киносалон и работилници, в които децата да придобиват различни умения.

fototapet

fototapet 1

fototapet 2

www.infoz.bg  www.infoz.bg (Снимки: Община Стара Загора)

Теми:
24 mai
Нека носим с гордост в сърцата си великото дело на първоучителите, да съхраним за поколенията традициите и любовта към знанието и с оптимизъм да погледнем към бъдещето!
Да ни е честит най-светлият празник 24 май, да ни е честита писмеността!

Живко Тодоров
Кмет на община Стара Загора

jazz stara zagora 24