Легендарните атлети Себастиан Коу и Сергей Бубка пристигат в Стара Загора

Стара Загора посреща 400 лекоатлети от 8 национални отбора, които ще участват в Европейското отборно първенство от втора лига. Сред официалните гости ще бъдат двамата кандидати за президент на Световната асоциация по лека атлетика Себастиан Коу и Сергей Бубка. Престижното състезание ще се проведе на 20 и 21 юни 2015 г.

Състезанията са на модерната лекоатлетическа писта на стадион "Берое" в Стара Загора.

Официалното откриване е на 20 юни в 17:30 часа. В 18:00 часа публиката ще приветства световноизвестната българска лекоатлетка Ивет Лалова, която ще се състезава на 100 м, а на 21 юни от 18:25 часа - на 200 м. Тя е и символ на Европейското първенство в Стара Загора, а талисманът е катеричката Кипи.

leka atletika stara zagora ivet lalova"Благодаря на Ивет Лалова, че отново е в Стара Загора, защото с нейните успехи ни кара да се гордеем, ме сме българи. Благодаря на първия вицепрезидент на Европейската лекоатлетическа асоциация и президент на Българската федерация по лека атлетика Добрин Карамаринов, на Емилия Драгиева и Иван Колев, които положиха много усилия за развитието на Царицата на спорта в Стара Загора" - каза по време на пресконференция кметът Живко Тодоров.

"Мотивацията ми да участват на българска писта е много по-голяма отколкото при други състезания, защото публиката ми дава толкова любов и енергия, че ме кара да бягам още по-бързо. Гордея се всеки път, когато се състезавам за българския отбор, защото мога да дам своя принос за страната си" - каза Ивет Лалова.

Добромир Карамаринов даде висока оценка на стадион "Берое" и по-специално на лекоатлетическата писта, която през последните години привлича престижни турнири. Той отбеляза, че присъствието в Стара Загора на големите имена в атлетиката Сергей Бубка и Себастиан Коу е доказателство за значимостта на Европейското първенство по лека атлетика.

В пресконференцията участва и олимпийският шампион от Лондон 2012 г. по хвърляне на чук Кристиан Парш от Унгария.

"Днес се запознах със стадиона и със сектора, в който ще се състезавам. Базата предлага отлични условия за спортистите. Целта ми е да хвърля на 70 - 80 м и да дам максималния брой точки на Унгария, за да се върнем в първа лига" - сподели олимпийският шампион.

Най-успешният състезател по овчарски скок Сергей Бубка ще даде брифинг на 20 юни от 13:00 часа в "Парк-хотел Стара Загора". Знаменитият английски атлет Себастиан Коу ще се срещне с българските журналисти на същата дата и място в 15:30 часа.


Кметът на Стара Загора Живко Тодоров за Европейското отборно първенство по лека атлетика, втора лига


Президент на Българската федерация по лека атлетика Добромир Карамаринов за гостуването на двамата кандидати за президент на Световната асоциация по лека атлетика Себастиан Коу и Сергей Бубка в Стара Загора

European Athletics Team

Очаквайте подробности на www.infoz.bg!

{responsivegallery}06-2015/stadion-beroe-leka-atletika{/responsivegallery}

infoz autor Венета Асенова, Илко Груев | www.infoz.bg

На подобна тема