Летният театър или Станционната градина ще бъдат обновени с европейски средства

Летният театър или Станционната градина ще бъдат обновени с европейски средства

Община Стара Загора изпълни успешно заложената етапна цел по Оперативна програма „Региони в растеж“. По текущите проекти са направени междинни плащания на стойност 12,334 млн. лв., при заложена етапна цел от 10,530 млн. лева.

Това дава възможност да бъдат получени допълнително 3,2 млн. лева по европейската програма. Допълнителните средства могат да бъдат използвани за обновяване на Станционната градина до жп гарата в Стара Загора или Летния театър в парк „Митрополит Методий Кусев“ - съобщи кметът Живко Тодоров.

По ОП „Региони в растеж“ община Стара Загора изпълнява проекти по „Зелена и достъпна градска среда“ - за пешеходната зона, площада пред общината и парк „Митрополит Методий Кусев“. Реконструира се и надлеза над жп линията в Стара Загора.

Обявена е и обществена поръчка за реконструкция на водопроводната и канализационна мрежа в кв. „Самара 1“ и „Самара 2“. Проектите ще се извършат със средства на Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда.

Предстои да бъде внедрена автоматична система за таксуване, както и система за управление на градския транспорт, която включва видеонаблюдение и системи за контрол по кръстовищата и пешеходните зони на града.

www.infoz.bg  www.infoz.bg