Ще се проведат спортни турнири за празника на Стара Загора

Спортни турнири и парад на ретро автомобили за празника на Стара Загора

Спортната програма на Община Стара Загора включва състезания и турнири по футбол, тенис на маса, тенис на корт, спортна гимнастика, мини волейбол, народни борби и парад на ретро автомобили. Турнир по стрелба с пневматичен пистолет между представители на институции и журналисти ще се проведе на 3 октомври.

Турнирът започва от 11:00 часа и ще се проведе в общинската спортна зала „Стара Загора“.

В 12:30 часа кметът Живко Тодоров ще връчи благодарствени плакети за заслуги към развитието на спорта в Стара Загора на Спас Копринков, Симеон Симеонов и Иван Иванов в чест на 30-годишнината от двата световни рекорда в спортната стрелба, поставени от тях пред 30 години. Единият от тях - с пистолет на 50 метра отборно, не е подобрен досега. Клубът по спортна стрелба „Августа 1992“ посвещава редица събития на кръглата годишнина от проведеното във Финландия Европейско първенство с малокалибрен пистолет, където тримата завоюваха две европейски титли отборно, два световни рекорда отборно с пистолет на 50 м – резултат 1666 т., с пистолет на 25 метра –резултат 1751 т. и две европейски титли и световен рекорд индивидуално от Спас Копринков с пистолет на 25 метра – 588 т. Двете открити първенства и турнир по стрелба с пневматичен пистолет са посветени на празника на Стара Загора – 5 октомври.

На 4 октомври от 9:00 до 20:00 часа ще се проведе Открито първенство на клуба с огнестрелно оръжие на стрелбището в кв. „Лозенец”. Всички желаещи могат да заявят участието си на фейсбук страницата или на имейл Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите..

На 5 октомври от 13:00 до 20:00 часа ще се проведе Открито първенство на клуба с огнестрелна пушка, на дистанции: 100 м и 300 м на стрелбището в село Шаново. Желаещите могат да заявят участието си на фейсбук страницата или на имейл Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.. Наредбата за провеждане на състезанието е публикувана в сайта на клуба: augustaclub.eu.

Програмата на Община Стара Загора за празника включва още Международен турнир по бридж, Народни борби, Балканиада по футбол за ветерани, Парад на ретро автомобили и турнири по редица спортове.

Програма

Турнир тенис на маса
Спортна зала „Иван Вазов“
6 и 7 октомври
Откриване: 10:00 часа

Народни борби
стадион „Трейс Арена“
6 октомври
Начало: 10:00 часа

Турнир по тенис на корт
Тенис комплекс над стадион „Берое“ на кортовете на ТК „Августа Траяна“
6 и 7 октомври
Начало: 10:00 часа

Турнир по спортна гимнастика
6 октомври
Стадион „Берое“, зала по спортна гимнастика
Начало: 10:00 часа

Парад на ретро автомобили
6 октомври
от 13:00 до 16:00 часа
бул. „Цар Симеон Велики“ пространството пред „Уникредит Булбанк“ и СОУ „Васил Левски“

Детски турнир по мини волейбол
Спортна зала „Иван Вазов“
4 октомври
15:00 - 19:00 часа

Балканиада по футбол за ветерани
12-14 октомври
Стадион „Берое“
Изкуствено игрище и тренировъчно игрище
Начало: 16:00 часа на 12 октомври

„Берое“ - „Локомотив“ - Пловдив
6 октомври
Стадион „Берое“
Начало: 17:30 часа

www.infoz.bg  www.infoz.bg