Взривиха банкомат в кв. „Железник” в Стара Загора

Неизвестни до момента лица са взривили банкомат в кв. „Железник” в Стара Загора. Той е бил монтиран на магазин от местна търговска верига и последно е зареден на 26 септември. По неофициална информация са откраднати между 50 000 и 60 000 лева. Престъплението е извършено в 3:04 часа на 27 септември.

Сигналът за инцидента е подаден 4 минути по-късно на телефон 112.

„Веднага на място са изпратени екипи, за да се обезпечи местопрестъплението. Ангажиран е целият ресурс на Областната дирекция на МВР – Стара Загора, уведомени са и съседните областни дирекции, за да се започне проверка на лица и автомобили за съпричастност към извършеното престъпление” – съобщи директорът на Областната дирекция на МВР – Стара Загора старши комисар Георги Хаджиев.

Образувани са две досъдебни производства за взрива и за кражбата на парите. Извършителите са действали професионално и повечето от живущите в района не са чули взрива, други - само странен шум. Чух нещо и помислих, че времето ще се разваля, а няма облаци. Нямам обяснение. Сега разбирам, че апаши са гръмнали банкомата, коментира мъж, живеещ в съседство на търговския обект. Аз живея по-далеч и нищо не съм чула. Даже идвах към супермаркета да пазарувам. Дано да хванат извършителя, каза жена от квартала.

От мястото на престъплението за иззети веществени доказателства и записите от камерите. Продължават оперативно-издирвателните мероприятия.

Това е вторият подобен случай в област Стара Загора в рамките на два месеца. На 20 август в ранните часове беше взривен банкомат, намиращ се в магазин за парфюмерия в Казанлък. Охранителни камери са засекли четирима извършители с качулки, които са избягали с метална касета с пари, след разбиването на банкомата. По неофициална информация той е бил зареден прeдходната седмица със сума от 70 000 лева.

Повечето от живущите в квартала не са чули взрива, станал в 3 часа и 4 минути

Информация от министъра на вътрешните работи Младен Маринов след залавянето на извършителите

www.infoz.bg  Венета Асенова | www.infoz.bg 

На подобна тема

Най-четеното от последните дни