Отборът на Община Стара Загора с най-точен мерник

Отборът на Община Стара Загора, начело с ресорния зам.-кмет Красимира Чахова, се класира на първо място с 296 т., на проведения днес турнир по стрелба с пневматичен пистолет между отбори от институции и журналисти.

Втори е отборът на Втора механизирана бригада с 244 т., трети - на Офиса на Националната агенция за приходите (НАП) с 243 т.

Индивидуално класиранеКрасимира Чахова е първа и в индивидуалното класиране при жените с 82 т., пред журналистката Жени Манахилова и Венера Стоянова от Втора бригада с еднакъв брой точки - 75. При мъжете първи е Александър Коджабашев от отбора на МВР – КАТ с 87 т., пред журналиста Стоян Стратиев с 85 т. и Георги Колев от НАП със 79 т.

Те получиха медалите си от именитите стрелци Симеон Симеонов и Иван Иванов, които заедно със Спас Копринков преди 30 години поставиха два световни рекорда в спортната стрелба, единият от които - с пистолет на 50 м отборно, все още не е подобрен. В отбора на общината участваха още експертите от спортния отдел Петър Крумов, Жейна Желева и Христо Димитров.

Клубът по спортна стрелба „Августа 1992“ посвещава редица събития на кръглата годишнина от проведеното във Финландия Европейско първенство с малокалибрен пистолет, където тримата завоюват две европейски титли отборно, два световни рекорда отборно с пистолет на 50 м – резултат 1666 т., с пистолет на 25м –резултат 1751 т. и две европейски титли и световен рекорд индивидуално от Спас Копринков с пистолет на 25 метра – 588 т.

От името на кмета Живко Тодоров, в чест на годишнината от рекорда, Красимира Чахова връчи на Симеонов и Иванов благодарствени плакети за заслуги в развитието на спорта в Стара Загора. Плакетът за Спас Копринков, който понастоящем живее в САЩ и продължава да се занимава професионално със спортна стрелба, получи майка му Здравка Копринкова. Тя връчи на шампионите и призьорите от турнира медали и плакети от името на СК „Августа 1992“.

Турнирът по стрелба с пневматичен пистолет, както и две открити първенства в следващите дни, са посветени на празника на Стара Загора – 5 октомври.

www.infoz.bg  www.infoz.bg

Можете да следите съдържанието на сайта чрез:

emailКанала ни в Telegram

emailЕмисията в Twitter

emailСтраницата ни във Facebook

emailКанала ни във Viber