Министър Красен Кралев ще награди победителите в Европейското първенство по лека атлетика

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев ще участва в церемонията по награждаването на победителите от Европейското първенство по лека атлетика Втора лига, което стартира този уикенд в Стара Загора. Шампионатът ще се проведе на стадион „Берое“. В него ще участват 8 национални отборо с общо 400 състезатели.

European Athletics Team 2015На официалната ложа ще бъдат още кметът на града Живко Тодоров, председателят на Българска федерация по лека атлетика, първи вицепрезидент на Европейската атлетика (ЕА) и шеф на Балканската федерация Добромир Карамаринов, кандидатите за президент на Международната лека атлетика Сергей Бубка и сър Себастиан Коу, делегатът на Съвета на Европейските атлети Мюнир Яраш и др.

Състезанията на стадион „Берое“ започват в събота в 16:30 часа и приключват в 20:30 часа, а официалното откриване на първенството ще се състои в 17:30 часа. В неделя програмата завършва в 20:15 часа с официалната церемония по награждаването на призьорите.

И двата дни стартовете от Стара Загора ще бъдат предавани пряко по БНТ HD. Страните, които ще бъдат представени с най-добрите си атлети, са: Хърватия, Кипър, Дания, Унгария, Исландия, Сърбия, Словения и България. Първите два тима в крайното класиране придобиват право да се качат в Първа лига.       

На 20 юни вечерта министърът на младежта и спорта Красен Кралев ще даде специална вечеря в града под липите за високите гости.

infoz autor www.infoz.bg

covid velikden

Светът

Животът може да се нормализира само когато се осигури ваксина срещу новия коронавирус за всички, заяви съоснователят на „Майкрософт“ и филантроп Бил Гейтс. Очаква се ваксина срещу вируса да има не по-рано през 2021 г. Фондация „Гейтс“, която финансира предимно здравни програми, вече отпусна 105 милиона долара за борба с коронавируса. Още през 2015 г. Бил Гейтс предупреди, че най-голямата заплаха за света би била пандемия заради непознат вирус

* * *
Премиерът на Великобритания Борис Джонсън е в болница с продължаващи упорити симптоми на Covid-19 и висока температура – 10 дни след като даде положителен тест за коронавируса. Джонсън се изолира в резиденцията си на Даунинг стрийт след положителния тест в края на март и постъпи в болницата в неделя

* * *
В Турция започна безплатно раздаване на защитни маски на населението, след като беше въведено изискване за задължителното им носене на улицата, на обществени места, в градския транспорт и в магазините срещу разпространението на новия коронавирус

На подобна тема

Най-четеното от последните дни