Министър Красен Кралев ще награди победителите в Европейското първенство по лека атлетика

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев ще участва в церемонията по награждаването на победителите от Европейското първенство по лека атлетика Втора лига, което стартира този уикенд в Стара Загора. Шампионатът ще се проведе на стадион „Берое“. В него ще участват 8 национални отборо с общо 400 състезатели.

European Athletics Team 2015На официалната ложа ще бъдат още кметът на града Живко Тодоров, председателят на Българска федерация по лека атлетика, първи вицепрезидент на Европейската атлетика (ЕА) и шеф на Балканската федерация Добромир Карамаринов, кандидатите за президент на Международната лека атлетика Сергей Бубка и сър Себастиан Коу, делегатът на Съвета на Европейските атлети Мюнир Яраш и др.

Състезанията на стадион „Берое“ започват в събота в 16:30 часа и приключват в 20:30 часа, а официалното откриване на първенството ще се състои в 17:30 часа. В неделя програмата завършва в 20:15 часа с официалната церемония по награждаването на призьорите.

И двата дни стартовете от Стара Загора ще бъдат предавани пряко по БНТ HD. Страните, които ще бъдат представени с най-добрите си атлети, са: Хърватия, Кипър, Дания, Унгария, Исландия, Сърбия, Словения и България. Първите два тима в крайното класиране придобиват право да се качат в Първа лига.       

На 20 юни вечерта министърът на младежта и спорта Красен Кралев ще даде специална вечеря в града под липите за високите гости.

infoz autor www.infoz.bg

Светът

Бившият върховен съдия Катерина Сакеларопулу стана първата жена президент на Гърция след гласуване в парламента в сряда

* * *
Световният елит се събира в швейцарския планински курорт Давос, Швейцария, за годишната среща на политическите лидери и водещите бизнесмени, представителите на научните среди и гражданското общество. Световният икономически форум ще се проведе за 50-и път между 21 и 24 януари. Основната тема е устойчивото развитие, но ще се обсъждат и теми, свързани с климатичните промени, защита на биоразнообразието, избягването на „технологична война“ и други

* * *
Северна Корея вече няма да се чувства обвързана с ангажименти, включващи спиране на ядрените опити и на изстрелванията на междуконтинентални балистични ракети, след като САЩ са пренебрегнали крайния срок в преговорите за денуклеаризация. Това заяви на конференция по разоръжаването под егидата на ООН член на севернокорейското представителство към световната организация в Женева

* * *
Историческият процес на Доналд Тръмп започва по същество в Сената на САЩ, където се сблъскват двата лагера: демократическата опозиция, която настоява за отстраняването от длъжност на президента на САЩ, и републиканското мнозинство, което е решено да го оневини

* * *
Близо 220 000 домакинства останаха без ток в Испания заради връхлетялата страната буря „Глория“

* * *
Китаецът Мън Хунвей, бившт шеф на Интерпол, е осъден в Китай на 13 години и 6 месеца за корупция

* * *
Китай потвърди 291 случая на пациенти, заразени към 20 януари с новия вид коронавирус. Вирусът взе 6 жертви до тази дата, принася се с контакт между хората и вече е регистриран и в други държави (Япония, Южна Корея, Тайланд и др.)

На подобна тема