Министър Красен Кралев ще награди победителите в Европейското първенство по лека атлетика

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев ще участва в церемонията по награждаването на победителите от Европейското първенство по лека атлетика Втора лига, което стартира този уикенд в Стара Загора. Шампионатът ще се проведе на стадион „Берое“. В него ще участват 8 национални отборо с общо 400 състезатели.

European Athletics Team 2015На официалната ложа ще бъдат още кметът на града Живко Тодоров, председателят на Българска федерация по лека атлетика, първи вицепрезидент на Европейската атлетика (ЕА) и шеф на Балканската федерация Добромир Карамаринов, кандидатите за президент на Международната лека атлетика Сергей Бубка и сър Себастиан Коу, делегатът на Съвета на Европейските атлети Мюнир Яраш и др.

Състезанията на стадион „Берое“ започват в събота в 16:30 часа и приключват в 20:30 часа, а официалното откриване на първенството ще се състои в 17:30 часа. В неделя програмата завършва в 20:15 часа с официалната церемония по награждаването на призьорите.

И двата дни стартовете от Стара Загора ще бъдат предавани пряко по БНТ HD. Страните, които ще бъдат представени с най-добрите си атлети, са: Хърватия, Кипър, Дания, Унгария, Исландия, Сърбия, Словения и България. Първите два тима в крайното класиране придобиват право да се качат в Първа лига.       

На 20 юни вечерта министърът на младежта и спорта Красен Кралев ще даде специална вечеря в града под липите за високите гости.

infoz autor www.infoz.bg

На подобна тема