Ивет Лалова надбяга себе си на 100 м в Стара Загора

Публиката на стадион "Берое" в Стара Загора аплодира участниците в Европейското отборно първенство по лека атлетика - втора лига, което се провежда на 20 и 21 юни 2015 г. на модерната писта. Гости на престижното състезание са големите имена в атлетиката Сергей Бубка и Себастиан Коу, които са единствените кандидати за президент на Международната федерация по лека атлетика.

ivet lalova 100 leka atletika stara zagora"В Стара Загора проведохме много лекоатлетически състезания. Дойде ред и на най-голямата проява досега - Европейското отборно първенство. Сигурен, че ентусиазмът, с който работи местният клуб и Община Стара Загора, в тандем с Българска федерация по лека атлетика, с огромната подкрепа, която получаваме от международните организации, са залог затова, че състезанията ще продължават и в по-голям мащаб" - Добромир Карамаринов, президент на Българската федерация по лека атлетика.

"Днес е исторически ден за леката атлетика, защото това състезание е уникално по своя характер. Гостите, които са тук, показва, че то е изключително важно" - каза кметът на Стара Загора Живко Тодоров.

След откриването на първенството голямото българско име в световната атлетика Ивет Лалова изправи на крака публиката. Тя финишира първа и подобри собствения си рекорд в европейски отборни състезания на 100 м като постигна резултат 11 секунди и 11 стотни - с 9 стотни по-малко от последния ѝ успех.

На 400 м с препятствия националната ни рекордьорка Ваня Стамболова завърши втора с резултат 58 секунди и 56 стотни. Първенството продължава на 21 юни. Награждаването на победителите и в 20:30 часа.

{responsivegallery}06-2015/stadion-beroe-leka-atletika{/responsivegallery}

infoz autor Венета Асенова, Илко Груев | www.infoz.bg

На подобна тема