Поетично пътуване с градския транспорт в Стара Загора

Поетично пътуване с градския транспорт в Стара Загора

Пътуващите в изцяло обновения градски транспорт в Стара Загора имат възможност да четат стихове на старозагорски поети. Това е по идея на млади хора в града, които искат да бъде съхранена литературната памет, подкрепена от Общината.

По повод обявяването на имената на отличените участници в тридесет и петия национален младежки конкурс за поезия „Веселин Ханчев” днес, в автобуси и тролейбуси старозагорци могат да се насладят на гениалното „Посвещение“ на Ханчев. Предложени са още „Запустяла къща“ на Кирил Христов, „Защо ми вдъхна“ на Николай Лилиев и „Стара Загора“ на Стойчо Стойчев“, обясни Иванка Сотирова, зам.-кмет на Община Стара Загора.

Инициативата с представянето на различни стихотворения от старозагорски автори ще продължи, периодично ще се сменят творбите и авторите.

Община Стара Загора, съвместно с културните институти, работи и по образователната политика за популяризиране на културно-историческото наследство на хилядолетния ни град. Предстои по спирките на градския транспорт да бъдат поставени специални табла с информация и снимки на най-значимите артефакти, намерени в района.

 

Репортаж

www.infoz.bg  www.infoz.bg (Снимки: пресцентър на Община Стара Загора)