Старозагорецът Евгени Спиров откри и върна бронзов знак на Общината

Кметът на Община Стара Загора Живко Тодоров изпрати днес благодарствен адрес на бизнесмена Евгени Спиров, пастпрезидент на Ротари клуб Стара Загора, Дистрикт 2480, съобщиха от пресцентъра на Общината.

evgeni spirovПовод е предаденият от него на Община Стара Загора бронзов знак, изобразяващ един от забележителните символи на града – лъвицата с лъвчето от каменен релеф от 11 - 12 в., открит в Стара Загора през 1949 г.

Знакът е бил случайно открит при посещение по работа на Спиров в стара леярска фабрика в Карлово, работеща в момента в сферата на военната индустрия. Знакът е бил изработен вероятно по поръчка преди много години. За жалост, калъпът, по който е отлят бронзовият знак, не е бил открит.

„Знакът е истинска ценност за мен, отлят е от чист бронз и тежи около 40 кг. Поздравявам Ви за будното гражданско самосъзнание и активност, които проявявате не само в конкретния случай, а и при вземането на важни за нашия град решения. Стара Загора има нужда от повече активни и милеещи за добруването на града личности като Вас самия“ – се казва в благодарствения адрес на кмета Живко Тодоров. Той има намерение да постави красивия и много добре изработен бронзов знак на фасадата на сградата на Община Стара Загора, която през следващата година ще бъде изцяло обновена.

znak stara zagora

www.infoz.bg  www.infoz.bg