Заблестя коледното дърво в Стара Загора

Заблестя коледното дърво в Стара Загора

12-метровото коледно дърво на обновения площада пред сградата на Общината се потопи в бяла и синя светлина, където стотици старозагорци посрещнаха Дядо Коледа. Празничната програма откриха децата от школата за народно пеене „Жарава“ при читалище „Родина“ и малките певци от вокална студия „Усмивки“.

На тържеството присъстваха зам.-кметовете Иванка Сотирова и Красимира Чахова, депутатът Радостин Танев, зам.-областният управител Петя Чакърова, председателят на Общинския съвет Таньо Брайков, омбудсманът Надежда Чакърова и общински съветници.

Дядо Коледа поздрави старозагорци и им поръча да отворят душите си за добро и пламъчето на този празник да свети в душите им.
„Уважаеми старозагорци, нека да отворим душите си, нека да отворим сърцата си, нека да се радваме на коледните празници и да бъдем по-добри, отколкото всякога досега. Има защо да го правим! Защото градът ни става все по-хубав, всичко това зависи от нас. Нека да бъдем по-добронамерени, нека са светли празниците“ - пожела Иванка Сотирова.

Красимира Чахова припомни, че зеленото коледно дърво е символ за Стара Загора. Тя призова да запазим града си красив и пожела много здраве и щастливи празници на старозагорци. Своите послания за добро отправиха Младият омбудсман и членовете на Общинския детски съвет.

Дядо Коледа обяви, че този път елхата ще бъде запалена по модерен способ и се обади по телефона на най-вярното си джудже. Всички деца започнаха обратно броене и коледното дърво засия в светлина. Започнаха и празнични илюминации за радост на малки и големи. Празненството продължи с концерт на Стефан Диомов и вокална група “Петте сезона“.

Посрещане на Дядо Коледа в Стара Загора

Стотици старозагорци посрещнаха Дядо Коледа

www.infoz.bg  www.infoz.bg (Снимки: пресцентър на Община Стара Загора)

Теми: