Правителството отпусна 3,4 млн. лева за парк Артилерийски

Правителството отпусна 3 млн. лева за парк „Артилерийски”

Правителството отпусна на днешното си заседание 3 млн. лева за разширяването на парк „Артилерийски”. Всички възрастови групи ще имат свое кътче в продължението на новия парк в Стара Загора, според идейния проект на „Институт за градско планиране“ АД - София.

Това предвиждат обособените в него зони за спортни, обучителни и извънкласни дейности, православен храм, модерен парков павилион на поезията, декоративни кътове за отдих, воден акцент, катераческа стена, терени за луна парк, скейтпарк и стрийт фитнес. Те ще бъдат изградени на останалите 40 дка от бившите артилерийски казарми, прехвърлени на Общината от Министерството на отбраната. С новия имот целият парк ще заеме обща площ около 130 дка.

Проектът предвижда продължение на ул.“Хр. Ботев“, което ще бъде с две активни ленти за движение, а в двете странични ще може да се паркира. То ще бъде разделено от зеленина, а повдигната пешеходна пътека и велоалея ще свързват северната и южната част на парка. „Ул.„Хр. Ботев“ ще се интегрира в парковото пространство, а няма да отсича двата парка. На улицата ще може да се паркира, както и на съседната ул.„Одринска епопея“.

Кметът Живко Тодоров ще представи още подробности пред журналисти на 20 декември от 9:00 часа.

Живко Тодоров: Новата част на парка ще има зони за спорт с катераческа стена, скейтпарк, стрийт фитнес, а също и павилион на поезията, декоративни кътове за отдих, воден акцент...

www.infoz.bg  www.infoz.bg