Живко Тодоров: Да бъдем оптимисти и да търсим доброто около нас

Живко Тодоров: Да бъдем оптимисти и да търсим доброто около нас

Стотици старозагорци се събраха в новогодишната вечер на обновения площад пред сградата на Община Стара Загора, за да посрещнат 2019 г. Настъпването ѝ с тях споделиха кметът Живко Тодоров и заместник-кметът Иванка Сотирова.

„Да сте живи и здрави, Вашите близки и приятели и хората около Вас да са живи и здрави, защото това е най-важното, нека не го забравяме! Искам да Ви пожелая да гледаме с оптимизъм, защото както човек настрои ума си това ще и очаква за следващата година. Да бъдем оптимисти, нека да има попътен вятър за Стара Загора, нека да търсим доброто във всичко около нас, за да може и доброто да ни намери“ - пожела на старозагорци кметът Живко Тодоров.

zhivko todorov 1Малката Адриана Димитрова първа сурвака кмета Живко Тодоров и му пожела здраве и късмет. Пожелания за успех той получи и от много старозагорци, дошли на площада в новогодишната нощ. Празнуващите извиха дълго хоро и се веселиха дълго с музиката и песните на Иво Папазов-Ибряма и неговия оркестър „Тракия“. Фойерверки озариха небето над Стара Загора.

Държавна опера - Стара Загора изпрати последния ден в годината с „Новогодишна наздравица в Операта”. В концерта участваха солистите, оркестърът и балетът на Държавна опера – Стара Загора. Тази година специални гости бяха актьорът Тончо Токмакчиев и оперетната прима Еделина Кънева. Диригент на концерта е Крис Мак Кракън от Великобритания, а режисьор Славчо Николов.

2019 2

www.infoz.bg  www.infoz.bg (Снимки: пресцентър на Община Стара Загора)