27-годишният Калоян Лазов извади кръста от водите на езерото в Стара Загора

27-годишният Калоян Лазов извади кръста от водите на езерото в Стара Загора

Старозагорският митрополит Киприан хвърли Богоявленския кръст в езерото в парк „Йордан Капсамунов” в Стара Загора. 25 мъже скочиха в ледените води и първи до кръста стигна 27-годишният Калоян Лазов.

„Много съм щастлив. За трети път участвам и днес успях“ - сподели Калоян Лазов и пожела здраве и късмет на всички българи.

Смелите мъже и 13-годишно момче, което е най-младият участник в ритуала по спасяването на кръста, изпяха химна на България и се хванаха на хоро. Митрополит Киприан и свещеници от епархията отслужиха празнична Света литургия в катедралния храм „Св. Николай Чудотворец“. В двора на храма бяха осветени бойните знамена на военни формирования.

На празничните ритуали присъстваха председателят на Общинския съвет Таньо Брайков, областният управител на Стара Загора Гергана Микова, зам.-кметът Иванка Сотирова, зам.-областният управител Красимир Червилов, депутати, общински съветници и много старозагорци.

Богоявленско хоро

www.infoz.bg  www.infoz.bg (Снимки: пресцентър на Община Стара Загора)

Теми:
24 mai
Нека носим с гордост в сърцата си великото дело на първоучителите, да съхраним за поколенията традициите и любовта към знанието и с оптимизъм да погледнем към бъдещето!
Да ни е честит най-светлият празник 24 май, да ни е честита писмеността!

Живко Тодоров
Кмет на община Стара Загора

jazz stara zagora 24

На подобна тема