Старозагорски ученици участват в обучение за адаптация към пазара на труда

Старозагорски ученици участват в обучение за адаптация към пазара на труда

В Център по кариерно ориентиране към Община Стара Загора стартира първият модул от динамичен психотренинг на тема „Повишаване конкурентоспособността и адаптацията към пазара на труда“.

В него се включиха дванайсетокласници от Професионалната гимназия по строителство, архитектура и геодезия „Лубор Байер”, Търговската гимназия „Княз Симеон Търновски”, Професионалната гимназия по облекло и хранене „Райна Княгиня”, Професионалната гимназия по електроника „Джон Атанасов”, Професионалната гимназия по електротехника и технологии „Г. С. Раковски”, Средно училище „Васил Левски”, Средно училище „Иван Вазов” и Средно училище „Христо Ботев”.

В четири последователни дни младежите ще развиват умения за търсене на работа, подготовка на документи при кандидатстване за работа и подготовка за явяване на интервю за работа, които ще повишат конкурентоспособността и адаптацията им към пазара на труда.

Следващият тренинг ще се проведе от 18 до 21 февруари. В него ще се включат дванайсетокласниците от Националната професионална гимназия по ветеринарна медицина „И. П. Павлов“, Професионалната гимназия по строителство и дървообработване „Инж. Н. Ранчев“, Професионалната гимназия по механотехника и транспорт „Н. Й. Вапцаров“, Национално училище за музикални и сценични изкуства „Христина Морфова“, Спортно училище „Тодор Каблешков“, Средно училище „Христо Смирненски“, Езикова гимназия „Ромен Ролан“ и Средно училище „Максим Горки“.

Тренингът се организира от Център за подкрепа за личностно развитие – Кариерно ориентиране при Община Стара Загора, съвместно с педагогически съветници и психолози от училищата в Стара Загора и Дирекция „Бюро по труда“ – Стара Загора.

www.infoz.bg  www.infoz.bg

Теми: