КонтурГлобал Марица Изток 3 направи дарение на Университетската болница в Стара Загора

„КонтурГлобал Марица Изток 3“ направи дарение на Университетската болница в Стара Загора

Нова специализирана медицинска апаратура получи Клиниката по неонатология към УМБАЛ “Проф. Ст. Киркович” в Стара Загора в навечерието на 8 януари – Ден на родилната помощ и професионален празник на акушер-гинеколозите.

Дарението на обща стойност 15 442 лева включва интензивен инкубатор за новородени и воден дестилатор. То е част от програмата за социални инвестиции „Енергия за живот“ на „КонтурГлобал Марица Изток 3“. С новия инкубатор Isolette C2000 лекарите ще могат едновременно да регулират температурата, кислорода и влажността, за да осигурят необходимата специална среда за развитие на недоносеното новородено, за което се грижат. Дестилаторът е нужен за осигуряване на вода с определени показатели, която се използва за специализираната апаратура в отделението.

Алесандро Морето и доц. Мумджиев„Благодарим за подадената ръка! За нас всяка помощ е безценна, защото ние се борим ежедневно за човешки живот, а в тази борба наличието на подходяща апаратура е жизнено необходима“ - сподели началникът на клиниката доц. Мумджиев. „За нас е особено важно да подкрепяме подобни проекти и с удоволствие ще продължим да го правим и занапред, защото децата са нашето бъдеще и няма нищо по-значимо от тяхното здраве“ – коментира Алесандро Морето, директор на ТЕЦ „КонтурГлобал Марица Изток 3“, който официално предаде дарението и пожела на екипа на клиниката да продължи все така всеотдайно да се грижи за своите малки пациенти.

Клиниката по неонатология към УМБАЛ “Проф. Ст. Киркович”, гр. Стара Загора, е една от осемте клиники по неонатология трето ниво у нас и има утвърдено място като основен лечебен и консултативен център по неонатология за Югоизточна България. Обемът дейност на клиниката (лечебна, консултативна, учебно-методична, и др.) обхваща областите Стара Загора, Ямбол и Сливен с общо (734 000 жители и около 5 000 новородени деца годишно) и частично Бургас. Годишно през интензивния сектор на Клиниката по неонатология преминават повече от 400 болни новородени и недоносени деца, около 80 от които са от други родилни заведения в упоменатите области.

www.infoz.bg  www.infoz.bg

Работа в Арсенал - офис Стара Загора

 

Живко Тодоров: „Ще бъдем безкомпромисни с качеството на възстановяване на инфраструктурата след ремонта на „Водоснабдяване и канализация“. Имаме много забележки по изпълнението на дейности от ВиК проекта, който се изпълнява в Стара Загора. В непрекъснат диалог сме с дружеството, за да коригираме проблеми при възстановяването на улиците. Тази наша борба ще продължи, докато не видим добър краен резултат.

новини в сайта RSS емисия facebook twitter youtube subscribe ilko gruev Четете в Telegram Viber infoz.bg в Гугъл новини

Можете да следите съдържанието на сайта чрез:

emailКанала ни в Telegram

emailЕмисията в Twitter

emailСтраницата ни във Facebook

emailКанала ни във Viber

 

На подобна тема