11-годишно дете даде на телефонни измамници над 53 000 лева и златни накити

11-годишно момиче от Стара Загора е поредната жертва на телефонни измамници. Непознат се обадил на 8 януари сутринта на стационарния телефон в жилището, в което детето се намирало само. После разговорът продължил по мобилен телефон.

mobile

Мъжът се представил за полицейски служител и потърсил съдействие за залавяне на измамници. Той поискал всички налични пари и ценности, намиращи се в дома. Детето оставило раница с 53 400 лева и златни накити под лек автомобил, сив на цвят, паркиран близо до Пето Основно училище. В района обаче няма камери.

След като родителите се прибрали от работа станало ясно, че детето им е било измамено. Сигналът за престъпното деяние е подаден от бащата на момичето във Второ Районно управление – Стара Загора. Образувано е досъдебно производство за престъпление по чл. 209, ал. 1 от Наказателния кодекс. От 9 януари разследването по производството се провежда под надзора на Районна прокуратура – Стара Загора. Проверяват се всички версии и се извършват неотложните процесуално-следствени действия, съобщиха от прокуратурата.

www.infoz.bg  www.infoz.bg

На подобна тема