Задържани са тримата мъже, които полицията преследва 360 км

Полицейски патрули преследваха лек автомобил „Пежо” в продължение на 360 км. 29-годишният Васил С. от Стара Загора, който е бил зад волана, отказва да спре за полицейска проверка, независимо от включената звукова и светлинна сигнализация.

police gonkaВ 2:35 часа сутринта на 17 януари започва преследване, което се извършва на територията на Старозагорска и Пловдивска област. Автомобилът е спрян чрез лента с шипове между селата Ягода и Ръжена. Двамата пътуващи, Денислав, на 23 г. и Владимир, на 32 години, са задържани на място. Васил е успял да избяга, но няколко часа по-късно е арестуван край село Шаново. В издирването му бяха включени и полицейски кучета. От направения тест е установено, че той е шофирал след употреба на метаамфетамин. Тестовете за алкохол и на тримата са отрицателни, съобщи директорът на ОД на МВР – Стара Загора старши комисар Стоян Стоянов на пресконференция в РУ - Казанлък.

32-годишният Владимир е криминално проявен и е задържан за притежание на наркотици. При претърсването на тримата екшън герои, както и в колата, дрога не е открита. „Единствено можем да предполагаме, че заради употребата на наркотични вещества, не са спрели за полицейска проверка, защото затова се носи наказателна отговорност” – коментира старши комисар Стоянов.

Тримата са задържани за 24 часа. Предстои на водача на „Пежо”-то Васил, който е с чисто съдебно минало, да му бъдат повдигнати три обвинения, които предвиждат до 5 г. затвор и глоба, съобщи районният прокурор на Казанлък Таня Димитрова. Работата по случая продължава..

www.infoz.bg  www.infoz.bg

На подобна тема