Надлезът в Стара Загора е отворен за движение

Цялостно реконструираният надлез в Стара Загора, който свързва центъра на града с индустриалната зона и е най-удобният достъп до автомагистрала „Тракия”, беше официално открит от премиера Бойко Борисов и кмета Живко Тодоров. Ремонтът беше завършен с месец по-рано от предвиденото.

Проектът се финансира по Оперативна програма „Региони в растеж”. Пътното съоръжение вече е четирилентово и ще облекчи автомобилния трафик. Тротоарите за пешеходци са по-широки. Предстои разчертаването на алея за велосипеди. Изградени са и две кръгови съоръжения по бул. „Славянски”, които осигуряват лесен достъп до надлеза.

borisov todorov„За нас беше важно да пуснем движението, защото хората много се измъчиха да заобикалят през индустриалната зона и през околовръстния път. Сега ще имат много по-голямо удобство. С ремонта решихме и проблема са наводнението, което се образуваше след силен дъжд на бул. „Славянски” под надлеза” – каза по време на официалното откриване Живко Тодоров.

Премиерът Бойко Борисов даде висока оценка и на обновения с европейски средства парк „Митрополит Методий Кусев”. „Посетих Аязмото и се разговарят с много хора. Нямаше нито един, който да каже, че не е прекрасно направен проекта. Новият парк „Артилерийски” също се доизгражда. Дадохме средства на Общината, за да стане той още по-прекрасен. В града има близо 80 санирани блока, ремонтират се училища. Това, което сме поели като ангажимент да изградим, сме го изпълнили в пълния обем. На другите оставам да критикуват, защото няма какво да покажат, че са направили” – заяви премиерът Бойко Борисов.

След реконструкцията на моста е осигурен лесен и безопасен достъп на пешеходците.

Ремонтът на моста над жп линията в Стара Загора беше завършен с месец по-рано от предвиденото

www.infoz.bg  Венета Асенова | www.infoz.bg