Едни градят, други рушат

Община Стара Загора приключва работа по един от най-мащабните проекти за подобряване на градския транспорт. Изпълнен е с европейско финансиране на стойност 28 млн. лева. Подменени са съоръженията на 119 спирки в целия град. Монтира ни са модерни електронни табла, за да показват на хората маршрута на градския транспорт и времето на пристигане на превозното средство - автобуси и тролейбуси. Предстои да бъдат доставени 14 нови тролейбуса.

Вандали потрошиха скъпоструващо съоръжение от интелигентната транспорта система на Стара ЗагораПолезно, удобно и цивилизовано... Докато обаче едни създават нормални и европейски условия, други ги помитат след себе си.

Непосредствено след монтажа на последното електронно табло на спирката до Медицинския факултет на Тракийския университет, намираща се близо до кв. „Лозенец”, вандали потрошиха скъпоструващото съоръжение от интелигентната транспорта система на Стара Загора.Вандали потрошиха скъпоструващо съоръжение от интелигентната транспорта система на Стара Загора

Цената за изработката, доставката, монтажа и електрониката на цялото табло е близо 18 000 лева, но на това ще бъде направен частичен ремонт следващата седмица, съобщиха от Общината. Т.е. като данъкоплатци ще платим по-ниска цена.

Техниците недоумяват по какъв начин е била нарушена целостта на закаленото стъкло и каква е била причината, но явно ударът е бил сериозен, тъй като таблата са специално изработени, за да са устойчиви на външни атмосферни, а също и на човешки влияния.

Несъмнено таблата притежават такива характеристики, но още по-категорично е, че за вандализма прегради няма.

Възстановяването на щетите от подобни дивашки актове, плод на пещерно мислене, се плащат от всички нас. Нека тогава да не стоим безучастни!

Денонощният горещ телефон на Община Стара Загора е 0800 157 37. Лично се убедих колко са отговорни и ефективни служителите, които го обслужват.

infoz autor Венета Асенова | www.infoz.bgМилиони американци наблюдаваха пълното слънчево затъмнение

barcelona stoichkov stara zagora

Кметът на Стара Загора Живко Тодоров: Милиони левове на Общината са несправедливо и нелогично блокирани

Заместник-кметът на Община Мъглиж д-р Душо Гавазов говори за състоянието на пътищата в общината и проблема с шосето до село Селце

Разказ за дейността на Спасителния център за диви животни на "Зелени Балкани" в Стара Загора

stara zagora eu grad sport
Мини Марица-изток ЕАД