парк Артилерийски

Изгражда се основният подход към парк „Артилерийски“

До 30 април 2019 г. е спряно движението на всички видове транспорт, през кръстовището на ул. „Христо Ботев“ и ул. „Одринска епопея“ в Стара Загора. Временната организация на движението е във връзка с осигуряване на безопасното изграждане на кръстовище с кръгово движение край парк „Артилерийски“.

Ремонтните дейности започнаха на 13.02.2019 г. и ще продължат до 30.04.2019 г., предвижда заповед на кмета Живко Тодоров. До края на април общественият транспорт ще се движи по обходен маршрут както следва:

  • автобусни линии № 3 и № 8: ул. „Капитан Петко Войвода“ – „кв. Казански“ -  ул. „Одринска епопея“ - бул. „Славянски“ и обратно
  • автобусна линия № 22: бул. „Славянски“ - ул. „Одринска епопея“ – Калояновско шосе и обратно.

Спирки „Христо Ботев“ и „Орфей“ няма да обслужват автобусни линии № 3, № 8 и № 22. Автобусите ще спират на бул. „Славянски“ в изградените уширения, на които са монтирани знаци, указващи автобусни спирки.

Правителството осигури от националния бюджет финансов трансфер за община Стара Загора в размер на 3 млн. лева за разширяване с 40 дка на новия парк „Артилерийски“, който ще заеме площ около 130 дка. Продължението на ул. „Христо Ботев“ ще бъде с две активни ленти за движение, а в двете странични ще се паркира. То ще бъде разделено от зеленина, а повдигната пешеходна пътека и велоалея ще свързват северната и южната част на парка. На улицата ще може да се паркира, както и на съседната „Одринска епопея“, където се изгражда кръговото кръстовище.

park arteleriyski 01 sz

park arteleriyski sz

www.infoz.bg  www.infoz.bg