Премиерата на балета „Лешникотрошачката” ще се състои на 3 април

Балетният шедьовър на Чайковски „Лешникотрошачката“ е най-новото заглавие в афиша на балета на Старозагорската опера. Приказната история на Хофман ще оживее на 3 април от 19 часа на сцената на Държавна опера - Стара Загора чрез авторската хореография и режисура на заслужилия артист на Руската Федерация Константин Уралски.

Асистент-хореограф е Наталия Коробейникова.

Декорите и костюмите на „Лешникотрошачката“ са на италианския художник Салваторе Русо. В новата постановка, решена в традиционен класически стил, участва цялата многонационална балетна трупа на Старозагорската опера, която под ръководството на примабалерината и педагог Силвия Томова, респектира със своите високи постижения.

В ролята на Мари на 3 април ще танцува изящната балерина Марина Сороче. Лешникотрошачът-Принц е Томоки Ишиго, Дроселмайер – Ивайло Янев, Фея Драже – Анелия Димитрова,Крал Мишка – Франческо Бориело, Принц Коклюш – Паскуале Казиела и др.

На 24 април от 11:00 часа ще бъде представена адаптирана едночасова версия за най-малките зрители, а от 19:00 часа – пълната версия за деца и възрастни.

poster

www.infoz.bg  www.infoz.bg 

Най-четеното от последните дни