Министър Лиляна Павлова ще участва в дискусия

Третата национална дискусия в рамките на кампанията "Да! На българската икономика" ще се проведе на 2 юли от 11:00 часа в зала "Славейков" в сградата на Община Стара Загора. Ще бъдат обсъдени промените в законодателството, които да подпомогнат публично-частните партньорства и проекти, осъществявани чрез евросредствата в областта на инфраструктурата.

Друга основна тема е алтернативи за финансиране – възможности за партньорство между бизнес и държава в областта на дуалното образование.

В дискусията ще участват:

  • Лиляна Павлова – министър на регионалното развитие и благоустройството
  • Проф. дпн Тодор Танев – министър на образованието и науката
  • Ваня Кастрева – Заместник-министър на образованието и науката
  • Зорница Русинова – Заместник-министър на труда и социалната политика

По време на форума в бизнесът ще може да постави своите проблеми директно пред институциите, от които зависи тяхното решаване.

Организатори на кампанията "Да! На българската икономика" са: вестници „Стандарт”, „Преса” и „Строител”, Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ) и Камарата на строителите в България.

infoz autor www.infoz.bg

Светът

Над 73% е подкрепата на предложените в Русия конституционни реформи, показват междинни резултати от обработени 27% от избирателните секции. Руснаците гласуваха на референдум за промени на 22 члена в Конституцията на Руската федерация. Една от важните поправки дава на президента Владимир Путин възможност да управлява страната до 2036 г.

* * *
Германският автомобилостроител Фолксваген (Volkswagen) се отказва от плановете да построи нов завод в Турция. Решението е взето след срива в световното търсене на автомобили, причинено от коронавирусната криза, посочва компанията

* * *
Полицията в китайския специален административен район Хонконг съобщи, че е арестувала най-малко 180 души, като 7 са задържани по силата на новия китайски закон за националната сигурност. Арестите са извършени, след като хиляди жители на бившата британска колония пренебрегнаха забраната и се събраха на демонстрация срещу закон в сферата на сигурността. Властите в Китай предупредиха, че призивите за отцепване ще бъдат наказвани

* * *
Държавният секретар на САЩ Майк Помпейо прикани Турция да не превръща в джамия бившата базилика „Света София“ в Истанбул, която сега е музей. В древната базилика от 6-и век са коронясвани византийските императори, но е станала джамия през 15-и век след превземането на Константинопол от турците през 1453 г.

Най-четеното от последните дни