Пръскането срещу кърлежи и комари в Стара Загора започва на 20 април

Пролетната обработка на тревните площи против кърлежи и комари в Стара Загора започва на 20 април от 20:00 часа. Пръсканията ще стартират в детските градини и социалните домове в града. На 23 април в 20:00 часа започва обработката на детски площадки в центъра, от 22:00 часа - на парковете в централната градска част и Аязмото, а от 24:00 часа в кв. „Лозенец“.

Ще бъдат обхванати още паркове, градини, площади, детски градини, кучешки площадки, стадиони, зони за спортни и културни мероприятия и др. Обработката ще се извърши от „Пест корект” ООД с биоцида Сайръс 10 ЕВ.

razhodka kuche

Готов е графикът, по който ще се извърши дезакаризацията и дезинсекцията на територията на общината. Създадена е организация за окосяване на тревните площи, подлежащи на обработка.

Общата площ за обработване против кърлежи е 794 344 кв. м., от които 12 230 кв. м детски ясли , 49 354 кв. м детски градини, 25 360 кв. м заведения за социални услуги, 375 400 кв. паркове, улици и площадки в града и 332 000 кв. м тревни площи в селата.

Площите, подлежащи на пръскане срещу комари, са 533 295 кв. м и обхващат детски площадки паркове и улици. Обработката ще се извърши с гръбни моторни пръскачки - STIHL.

Със заповед на кмета на Община Стара Загора Живко Тодоров са определени длъжностни лица, които ще следят за изпълнението на дейностите и ще присъстват на извършването и приемането на работата за съответните обекти. Контрол ще упражнява и Регионалната здравна инспекция.

На обработка подлежат и „Гробищен парк“, в землището на с. Хрищени с площ 20 000 кв. м, и Античният форум в Стара Загора с прилежащите тревни площи, с площ 10 000 кв. м.

Обработката на тревните площи в града ще се извършва едновременно от 3 екипа, а на детските и социални заведения от два екипа.

Пръскането в селата ще се извърши в началото на май. Община Стара Загора си запазва правото на промени в графика при наличие на неподходящи климатични условия.

www.infoz.bg  www.infoz.bg

24 mai
Нека носим с гордост в сърцата си великото дело на първоучителите, да съхраним за поколенията традициите и любовта към знанието и с оптимизъм да погледнем към бъдещето!
Да ни е честит най-светлият празник 24 май, да ни е честита писмеността!

Живко Тодоров
Кмет на община Стара Загора

jazz stara zagora 24