Кой стои зад маската на катеричката Кипи?

Един от престижните спортни форуми, които се проведоха в Стара Загора през пролетта, е Европейското отборно първенство по лека атлетика. Независимо, че оттогава са минали 10 дена, почитателите на Царицата на спорта все още са подвластни на емоциите, които им донесоха състезателите. Националният ни отбор взе сребърен медал, а невероятната Ивет Лалова покри поредния си собствен рекорд.

Кой стои зад маската на катеричката Кипи - символ на Европейското отборно първенство по лека атлетикаТя пробяга 100 метра за 11 секунди и 11 стотни.

За доброто настроение на старозагорци преди и по време на турнира има и талисманът - катеричката Кипи, която се раздаваше за публиката и стимулираше състезателите. Информационният сайт www.infoz.bg ще ви покаже кой или по-скоро кои са доброволците, които дни наред носиха нелекия костюм на талисмана, изработен в Държавен куклен театър - Стара Загора.

Антонио беше неотлъчно около пистата на стадион "Берое" по време на двудневното състезание, както и по улиците на Стара Загора. Тази година той завърши 11 клас в Националното училище за музикални и сценични изкуства "Христина Морфова" в Стара Загора със специалност "Актьорско майсторство".

"За мен беше много важно цялото първенство, защото то беше от изключително значение за нашия град и за страната. За мен беше чест да съм катеричката Кипи и изпитах много положителен заряд от публиката" - разказа Антонио.

Той си спомня с усмивка за забележките, които са му правили съдиите по време на спринтовете, защото бягал заедно със състезателите, за да ги насърчава, дори на 1500 метра финиширал на пето място.

Доброволецът Димитър, който е студент в София, можеше да бъде видян с костюма на Кипи в различни точки на Стара Загора, за да зарежда с настроение хората дни преди състезанието.

"Носих костюма цяла седмица с огромно удоволствие и сега ми се иска пак да обикалям с него по улиците и да радвам хората. Затова чакам с нетърпение следващото състезание" - сподели Димитър.

За него възможността да бъде доброволец му носи голямо удовлетворение, защото когато знаеш, че правиш нещо хубаво безвъзмездно, усещането е много различно. Срещнах се с много хора и се радвам, че можех да ги забавлявам. Това не се случва всеки ден, каза още Димитър.

Община Стара Загора изразява благодарности на двамата доброволци и ще им връчи награди.

infoz autor Венета Асенова, Илко Груев | www.infoz.bg

На подобна тема