Областна панорама на професионалното образование и кариерното ориентиране

В Стара Загора се провежда Областна панорама на професионалното образование и кариерното ориентиране

Осемте професионални гимназии от Стара Загора и техните бизнес партньори се представят в седмото издание на Областната панорама на професионалното образование и кариерното ориентиране. Изложението е разположено по бул. „Цар Симеон Велики”, източно от сградата на Общината.

Това дава възможност да бъде посетено от повече хора, за да се запознаят на място с възможностите, които предлага всяка една от професионалните гимназии.

Панорамата е организирана от Община Стара Загора и Регионално управление на образованието, със съдействието на Търговско-промишлена палата и Клуба на работодателя. По време на официалното откриване, участниците бяха поздравени от Иванка Сотирова – зам.-кмет на Общината, областния управител Гергана Микова и председателя на Търговско-промишлена палата – Стара Загора Олег Стоилов.

Панорамата е насочена към бъдещите кандидат-гимназисти, техните родители и представители на бизнеса. Тя има за цел да подпомогне младите хора да направят своя информиран избор на професии и специалности, съобразени с нуждите на пазара на труда в региона.

На 24 април, от 10:00 до 12:00 часа, в зала „Славейков” в сградата на Общината, ще се проведе кръгла маса,в която ще участват представители на всички професионалните гимназии от областта, на бизнеса, на институциите, имащи отношение към образованието и други гости. На нея ще се обсъждат актуални въпроси на образованието, а обобщените предложения и становища ще бъдат насочени към съответните институции.

panorama 03

www.infoz.bg  Венета Асенова | www.infoz.bg 

На подобна тема