Николай Диков: Успехите в спорта и тези в училището са формулата за развитие на всеки млад човек

Николай Диков: Успехите в спорта и тези в училището са формулата за развитие на всеки млад човек

Международен турнир по таекуон-до „Августа опън” се проведе на 4 май в общинската спортна зала „Иван Вазов” в Стара Загора. В турнира се включиха 300 млади състезатели от 24 клуба от 4 държави – Гърция, Румъния, Сърбия и България. Младите таекуондисти се състезаваха във възрастови групи от 6 до 14 години.

Те бяха приветствани от общинския съветник и председател на Постоянната комисия по спорт и младежки дейности в Общинския съвет на Стара Загора Николай Диков, който е и кандидат за депутат в предстоящите избори за Европейски парламент.

„За мен е огромна радост да ви приветствам с добре дошли в Стара Загора – един от най-спортните градове на България. Провеждането на такива турнири и успехите на такива клубове като Таекуон-до клуб „Августа” са ясен показател, че трябва да работим още повече за развитието на спорта в Стара Загора" – заяви Николай Диков. Той добави, че в момента в града се създава инфраструктурана на голяма многофункционална спортна зала. Тя ще може да се ползва от всички спортни клубове и да стане център за големи международни състезания. Николай Диков пожела успех и победи на малките състезатели в битките, но поиска от тях успехи и в училище. „В личен план няма по-добра формула от един образован млад човек със спортен характер” – каза Николай Диков.

Спортното събитие се организира за 4-та поредна година в Стара Загора от Таекуон-до клуб „Августа” и с подкрепата на Община Стара Загора.

Председателя на Таекуон-до клуб „Августа” Георги Господинов връчи плакети на спонсори и на партньори на турнира. Той благодари сърдечно за подкрепата и на Николай Диков, който и в лично качество като спортист и състезател, и като председател на Постоянната комисия по спорт в Общинския съвет е допринесъл много за развитието и на този спорт и за провеждането на международно състезание „Августа опън” в Стара Загора.

nikolay dikov Augusta open 04

nikolay dikov Augusta open 06

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

www.infoz.bg  www.infoz.bg

Теми:

На подобна тема