Средно училище „Железник”

Приключи ремонтът на Средно училище „Железник” в Стара Загора

Средно училище „Железник” в Стара Загора, което е най-голямото на Балканите, е изцяло реновирано. Ремонтът беше извършен по проект по Оперативна програма „Региони в растеж 2014 – 2020”, на стойност 5,6 млн. лева. Сградата е изцяло обновена, поставена е нова дограма във всички помещения и нови входни врати. 

Извършен е основен ремонт на покривите на всички блокове. Ремонтирани са електро и ВиК инсталациите. Сменени са двата котела, подменени са и радиаторите на парната инсталация. Доизгражда се и подобект Блок „Е+С“, което включва цялостно конструктивно укрепване, изграждане на нов покрив, фасади и всички довършителни работи и инсталации в тази сграда. Изградени са рампи за хората в неравностойно положение и два асансьора. Парапетите на стълбищата и металните елементи на оградата са пребоядисани, а монолитната част е изпълнена с каменна облицовка. В двора са обособени спортни игрища за футбол и баскетбол с огради, трибуни и фитнес площадка. Санирането на сградата ще доведе до по-висока енергийна ефективност и съответно по-малко разходи за електроенергия.

„От името на кмета Живко Тодоров благодаря на всички родители, които понесоха несгодите, в името на изграждане на една по-добра физическа среда за учениците. Днес децата им влизат в обновена и функционална сграда“ - каза Иванка Сотирова, зам.-кмет на Община Стара Загора. По думите ѝ амбицията на кмета Живко Тодоров е да бъдат ремонтирани всички училища и детски градини в общината.

www.infoz.bg  www.infoz.bg

На подобна тема

Най-четеното от последните дни