Електронното записване на първокласниците в Стара Загора започва на 20 май

Спекулира се с въпроса за създаването на т. нар. „сборни групи“ в детските градини. Заповедта на кмета на Стара Загора гласи, че те работят с непрекъснат режим на работа, каза ресорният зам.-кмет Иванка Сотирова. Децата, които са получили свидетелства за завършена 4-та група, имат право да посещават детските градини до 14 септември.

Заместник-кметове"Ситуацията за сборните групи е налице, когато броят на децата е под 14. Директорите правят проучване, за да изготвят графици, но това не бива да тревожи родителите“ – каза още Иванка Сотирова.

Системата за електронно записване на първокласниците ще бъде отворена на 20 май от 12:00 часа. Поредността на постъпилите заявления няма отношение към критериите за класиране на децата, добави Иванка Сотирова. През новата учебна година в община Стара Загора за първи път ще прекрачат прага на училище 1410 деца.

Друга важна тема за родителите е въвеждането на едносменния режим на учениците. Предстои това да се случи през следващата учебна година за възпитаниците на VI Основно училище „Свети Никола“.

Иванка Сотирова - заместник-кмет на Община Стара Загора - за приема на първокласници в училищата през май

Иванка Сотирова - за работата на детските градини в Стара Загора през летните месеци

Иванка Сотирова - за организацията на Празника на българската просвета и култура и на славянската писменост 24 май в Стара Загора

www.infoz.bg  www.infoz.bg