Започва ремонтът на кв. „Самара 1” в Стара Загора

В кв. „Самара 1” в Стара Загора започва изпълнението на цялостен ремонт, чакан от неговите жители десетилетия. Старозагорският митрополит Киприан отслужи тържествен водосвет и беше направена символична първа копка. Първият етап обхваща реконструкция и разширение на канализационната и водопроводната мрежа.

Предвижда се и изграждане на ревизионни шахти, дъждоприемни шахти, сградни канализационни отклонения към всички имоти, както и създаване на нов дъждопреливник и отливен канал.

Янчо Калоянов„Започваме първия етап, който е на стойност около 2,6 млн. лева. Имаме одобрено финансиране и за втория етап, който е на същата стойност. Финансирането е осъществено от Предриятието по управление на дейностите по опазване на околната среда и водите към Министерството на околната среда и водите. Община Стара Загора ще финансира първия етап с около 67 000 лева” – каза инж. Янчо Калоянов, зам.-кмет на Община Стара Загора.

Жители на квартала споделиха, че от над 50 години живеят в него и нямали очаквания и надежди, че някога условията им ще се подобрят коренно. „Работи се в Стара Загора, има какво да се види и гражданите са доволни. Ние сме обикновени хора, радваме се на малко, но наистина в града се случват много нещо” – сподели жител на кв. „Самара 1”.

Маргарита Попиванова, представител на фирмата изпълнител на проекта увери, че срокът на първия етап от 150 дни ще бъде спазен и по време на ремонта ще се въведе организация, която да не създава неудобства за живеещите в квартала.

На официалния старт на ремонта присъстваха още председателят на Общинския съвет Таньо Брайков, общински съветници, Иванка Сотирова, зам.-кмет, Емил Христов, зам.-председател на Народното събрание, народният представител Радостин Танев, главният архитект на Община Стара Загора Виктория Грозева, секретарят на администрацията Делян Иванов, както и експерти от отделите за инвеститорски контрол и строителство.

IMG 9521

 

www.infoz.bg  Венета Асенова | www.infoz.bg