142 311 души имат право да гласуват в община Стара Загора. Секциите са 208

Общият брой на избирателите в община Стара Загора е 142 311 души. Те ще упражнят своето право на вот в 208 секции. 203 са основните, а 5 са специалните, които включват УМБАЛ „Проф. д-р Ст. Киркович“ и диспансерите, местата за лишаване от свобода и следствения арест, както и една подвижна. За първи път ще гласуват 31 761 души.

eu izbori 2019Най-възрастният избирател е на 104 години и е в списъка на секция № 52 – Езикова гимназия „Ромен Ролан“. Дама на 103 години има право да гласува от секция № 71 – II Основно училище „Петко Р. Славейков“, сочат данните на Дирекция „Гражданско състояние” на Община Стара Загора. В изборния ден – 26 май, навършват пълнолетие трима мъже и четири жени. Най-младият избирател мъж е в списъка на секция № 2 – Начално училище „Зора“, а най-младата девойка е в секция № 24 – Средно училище „Иван Вазов“.

На територията на общината ще са част от изборите за членове на Европейския парламент и петима постоянно пребиваващи граждани на ЕС.

www.infoz.bg  www.infoz.bg

24 mai
Нека носим с гордост в сърцата си великото дело на първоучителите, да съхраним за поколенията традициите и любовта към знанието и с оптимизъм да погледнем към бъдещето!
Да ни е честит най-светлият празник 24 май, да ни е честита писмеността!

Живко Тодоров
Кмет на община Стара Загора

jazz stara zagora 24