Община Стара Загора организира празник за децата на 1 юни

Община Стара Загора организира празник за децата на 1 юни

Весел празник „Играй с приятели“ организира Община Стара Загора за най-малките жители на областния град по повод 1 юни – Международен ден на детето. Той ще започне в 10:00 часа в парк „Пети октомври“. На сцената ще се изявят представители на 18 детски градини.

Присъстващите ще чуят изпълнения на детски и народни песни. Ще се насладят на фолклорни и латино танци.

На централната алея ще бъдат разположени арт ателиета, представени от школите по изобразителни изкуства на Център за подкрепа за личностно развитие и школите по чужди езици и изобразително изкуство на НЧ „Родина 1860“.

Децата ще могат да се забавляват и с Клуб „Забавна астрономия“, Ателие „Млад археолог“ на Регионалния исторически музей Стара Загора и игри по шахмат, представени от Клуб по шахмат „Тракийско конче“ при НЧ „Георги Бакалов 1933 г.“.

На 1 юни от 11:00 часа в парк „Артилерийски“ и на 2 юни от 17:00 часа в парк „Пети октомври“ ще има детски концерти на Вокална студия „Розов свят“ и Детско-юношески фолклорен танцов състав „Броеничка“ при Фолклорна танцова школа „Броеница“.

За трета поредна година на 1 юни от 17:00 часа, пъстър празник ще събере любители на кучета и техните компаньони на поляната до кучешката градина в парк „Зеленият клин” в Стара Загора. Събитието предвижда забавни демонстрации с кучета, игри с децата и много награди, песни и танци, изпълнени от талантливите малки старозагорчета от Детско-юношеска танцова студия „Броеничка” и ВГ „Звездопад”. Организатори са Кучешко училище „Кучилище”, с подкрепата на Община Стара Загора.

За първи път в програмата ще има конкурс „Моят прекрасен домашен любимец”, в две категории - екстериор и послушание. Специално в празника ще се включат с демонстрация полицейските кучета, а за всички деца и гости ще има информационна зона, в която ветеринарни специалисти ще дават съвети за добра грижа и хигиена, профилактика и хранене на техните домашни любимци.

Организаторите канят децата да участват в конкурса и да покажат колко добри и послушни са техните любимци, затова няма ограничения за породата и големината. Категориите са две - външен вид и послушание (изпълнение на всякакви команди и номера), а за победителите ще има много награди. Записването стартира от 16:30 часа на място.

Всяко издание има мото, което цели да възпитава добро и толерантно отношение към животните, да показва, че кучетата могат да бъдат отлични приятели и спътници, когато са възпитани от своите стопани.

Тази година в програмата ще се включат две кучета от приюта, които търсят дом и ще покажат, че бездомните кучета също могат да бъдат чудесни домашни любимци, еднакво достойни като породистите и заслужават да бъдат осиновени.

 agg5

www.infoz.bg  www.infoz.bg