Обстановката в Стара Загора се нормализира след проливния дъжд

Обстановката в Стара Загора се нормализира след проливния дъжд

След бурята и обилните дъждове в Старозагорско снощи, днес обстановката започва да се нормализира. Най-много дъжд вчера е паднал в община Стара Загора - 50 л на кв. м. В Раднево валежът е бил 37 л на кв.м, в Братя Даскалови, Николаево и Гурково – 30 л на кв.м.

От 17 до 23 часа на 31 май на горещия телефон в Общината и на телефон 112 са получени около 200 сигнала, основно за паднали клони и дървета, възпрепятстващи движението на автомобилите, както и за закъсали леки коли и бусове. Четири противопожарни екипа са посетили и обходили всички адреси, от които е сигнализирано за паднали дървета върху тролейбусната мрежа, за висящи ламарини и други ситуации, които създават опасност за живота на хората.

Към 23:30 часа на 31 май обстановката в Стара Загора е била нормализирана. Овладяна е и ситуацията в ТЕЦ „Марица-изток 2“, където е отводнена шламова помпена станция № 1. Отводнени са и избените помещения на Националното училище на музикални и сценични изкуства „Христина Морфова“.

Екипи на пожарната и от Община Стара Загора са работили през цялата нощ и са рязали и извозвали падналите по уличните платна клони и дървета. В момента работата продължава. Областният управител Гергана Микова изказа специални благодарности на хората, които участват в почистването на града и отстраняването на авариите, съобщиха от пресцентъра на Областна администрация..

Нивото на яз. „Копринка“ продължава да е под контролния обем. Според специалистите, дори и да продължат, валежите няма да създадат предпоставки за критично повишаване на водата в язовира.

www.infoz.bg  www.infoz.bg

24 mai
Нека носим с гордост в сърцата си великото дело на първоучителите, да съхраним за поколенията традициите и любовта към знанието и с оптимизъм да погледнем към бъдещето!
Да ни е честит най-светлият празник 24 май, да ни е честита писмеността!

Живко Тодоров
Кмет на община Стара Загора

jazz stara zagora 24