Веселие и песни в Деня на детето в Стара Загора

Веселие и песни в Деня на детето в Стара Загора

Малчугани от 18 детски градини в Стара Загора се включиха в празника „Играй с приятели“, организиран от  Община Стара Загора по повод 1 юни – Международен ден на детето. Началото беше дадено в 10:00 часа на обновения площад пред Общината. „Честит празник, скъпи деца, родители и учители! Децата са най-скъпото за нас.

Затова родители, вдъхвайте вяра в утрешния ден на децата си, за да са убедени, че успехите им ще се множат“ - пожела Иванка Сотирова, зам.-кмет на Община Стара Загора.

Най-напред на сцената излязоха малките балерини от Детска градина „Мир“, които показаха завидни умения. Участниците и гостите на празника с удоволствие аплодираха и танцовите изпълнения „Децата на България“, „Детска планета“, „Българка“, „Преди 100 лета“. Дамите и джентълмените от Детска градина „Пролет“ предизвикаха широки усмивки по лицата на публиката с перфектното си изпълнение. Дойде ред и на „Пасо добле“ на малките танцьори от Детска градина „Звездица“ и латино ритмите в танца на малчуганите от Детска градина „Бреза“. В чест на хубавото време „Пролетна нежност“ изпълниха децата от Детска градина „Райна Княгиня“, а тези от Детска градина „Кипарис“ с танца „Морска феерия“ напомниха, че идва ред на морските преживявания. Имаше и танц с чадърчета, и още много изпълнения за радост на деца и родители.

Песента „Рипни калинке“ изпълниха с много желание децата от Детска градина „Светулка“, а със „Загоре, равно Загоре“ се представиха възпитаниците на Детска градина „Звънче“. Празникът завърши с латино изпълнения на танцьорите от „Загора данс 2005“, съобщиха от пресцентъра на Община Стара Загора.

Много бяха и желаещите да се включат в Арт ателиетата, представени от Школите по изобразителни изкуства на Център за подкрепа за личностно развитие  и школите по чужди езици и изобразително изкуство на Народно читалище „Родина 1860“.

Всички деца дошли на празника получиха от любимите пръчици „Зайо Байо“ на фирма „Сани Конс - Тодорови“, която всяка година радва децата. И сега тя подари чисто нов велосипед на късметлията от томболата - Александър Иванов.

Магията на детството продължи с музикалната постановка „Разкажи ми приказка“ на децата от Детска градина „Патиланско царство“.

IMG 0811

IMG 0785

IMG 0813

IMG 0847

www.infoz.bg  www.infoz.bg (снимки: пресцентър на Община Стара Загора)

 

Теми: