Финансово подпомагане за двойките с репродуктивни проблеми от Стара Загора

На 1 юли, от 9:00 часа, в зала 216 на Община Стара Загора започва втори прием на документи за финансово подпомагане на процедури по асистирана репродукция на съпрузи и хора, живеещи на съпружески начала. Входирането в администрацията на нужната документация може да се прави всеки работен ден от 9:00 часа до 12:30 часа.

Крайният срок е 5 юли, 12:30 часа.

newborn babyДвойките с репродуктивни проблеми, живущи на територията на Община  Стара Загора, могат да получат финансово подпомагане на процедури и дейности по асистирана репродукция със средства, предвидени в общинския бюджет. Съгласно Правилника - един път годишно в рамките на текущата година, при условие, че не са одобрени за финансово подпомагане от други фондове за същия период и за същата процедура.

Всички критерии, както и необходимите формуляри, са публикувани в сайта на Община Стара Загора, в секция Обявления на Общински съвет.

На заседанието си през май, Общинският съвет взе решение за подпомагане на кандидатствалите за финансова помощ 28 двойки с по 2 хил. лева, но в гласувания Бюджет на Общината за асистирана репродукция остават още средства. Това е и причината да бъде обявен втори прием на документи.

www.infoz.bg  www.infoz.bg

На подобна тема