В Стара Загора ще гостува детски панаир с безплатни работилници

Над 30 културно-образователни инициативи за деца се организират в Стара Загора на 29 и 30 юни в рамките на Детски панаир. Проявата е с вход свободен, благодарение на подкрепата на Община Стара Загора, и се реализира от Фондация „Изиарт”, съобщиха от пресцентъра на Общината.

Работилниците ще се провеждат между 10:00 и 18:00 часа в парк „Пети октомври”, както и в Регионален исторически музей, където са предвидени специално изработени игри.

Освен традиционните вече работилници по стъклопис, архитектура, пясъчни рисунки и грънчарство, тази година в програмата ще бъдат включени и няколко нови – любопитното ателие по цианотайп или фотограма – атрактивна фотографска техника със слънце, както и работилница, в която децата ще могат да направят свой магнит.

Организаторите са приготвили и атрактивна програма за сцената - музика, танци и игри за най-малките, както и в събота преди обяд на откритата сцена в парк "Пети октомври" ще има представление на Бургаски куклен театър. По традиция ще бъде показана и истинска пожарна кола, на която малчуганите ще могат да се качат и да усетят вълнението, като влязат в ролята на истински пожарникари.
Детски панаир стартира преди осем години и до момента са реализирани над 40 събития в над 15 градове. Той е първият културен градски фестивал за деца и се е превърнал в едно от най-очакваните събития за детска аудитория. Основната му цел е децата да бъдат въведени в света на изкуството и културата, като се организират творчески ателиета по изкуство.

panair

www.infoz.bg  www.infoz.bg

Най-четеното от последните дни