Безплатни автобуси за желаещите да бъдат част от паметната вечер „Възхвала за Стара Загора“

По повод 142 години от боевете за защитата на Стара Загора по време на Руско-турската война, на Мемориален комплекс „Бранителите на Стара Загора“ (паметника на Самарското знаме) ще се проведе паметна вечер. Община Стара Загора осигурява безплатен транспорт за жителите и гостите на града, желаещи да бъдат част от отбелязването на годишнината.

Паметната вечер на 31 юли (сряда от 20:30 часа) и е наречена „Възхвала за Стара Загора“.

Автобусите ще тръгнат в 19:30 часа на 31 юли, от подлеза пред Регионална библиотека „Захарий Княжески“ и ще се движдат по следния маршрут: бул. „Руски“; ул. „Хан Аспарух“; Околовръстен път; парк „Бранителите на Стара Загора“. След приключване на спектакъла, автобусите ще тръгнат обратно в посока кварталите „Зора”, „Кольо Ганчев”, „Железник”, „Три чучура-север” и към стадион „Берое”.

За времето от 19:00 - 24:00 часа, ще бъде спряно движението на пътни превозни средства по ул. „Родопи“, в отсечката от бул. „Цар Симеон Велики“ до северен околовръстен път Казанлък – Димитровград, при разклона със село Хрищени.

За този часови интервал, Автобусна линия № 17, няма да обслужва следните спирки: Детска ясла „Маргаритка“; „Наталия“ и „Самарско знаме“. Маршрута по който, ще се изпълнява автобусната линия е: ул. „Ген. Гурко“ – бул. „Св. Патриарх Евтимий“ – бул. „Цар Симеон Велики“ – бул. „Никола Петков“ – Пътен възел за гр. Казанлък на път I-5 – Хрищенско шосе.

31 july 2019 pametna vecher

www.infoz.bg  www.infoz.bg