Блус и рок в последните две вечери на Август е музика

Блус и рок в последните две вечери на „Август е музика“

На 9 август от 20:00 часа ще се състои „Блус вечер под звездите“ – концерт на „Камен Кацата блус бенд“ в състав: Камен Дойчинов – вокал и хармоника, Мирослав Найденов – китара и вокал, Юлиан Трайков – бас китара, Николай Бакалов – барабани. В програмата: блус, джаз-блус, суинг и рокендрол.

Камен Дойчинов, известен като Камен Кацата е една от емблемите на българския блус рок. Музикант по душа и икономист по професия, неговите сценични изяви започват още в края на 70-те години на 20 век. През 90- те е един от най-изявените гост – музиканти в „Подуене блус бенд“, като работи с тях по повечето от албумите им. В този период издава и самостоятелен албум „Страхът на гаргите“, заедно със Стунджи и брас секцията на „Акага“. Един от колоритните мохикани на българската блус сцена, уникална музика и иронични текстове, блус истории, които ще докоснат сърцето ви.

На 10 август от 20:00 часа концерт „Симетрия“ ще изнесе групата Perfect Strangers. Тя представя авторска музика от албума Вliss. Музиката е в духа на съвременното рок звучене с прогресив и алтернатив нюанси. Албумът е звучал в много клубове в страната и се приема много топло от меломаните. Автор на музиката и на част от текстовете е Ангел Демирев (китара), четири от текстовете са дело на Емил Стойчев (барабани).

Perfect Strangers Band e основана през 1999 г. в Стара Загора в състав: Борис Тасков – вокал, Ангел Демирев – китара, Владислав Стойчев – клавиши, Емил Стойчев – барабани, Кънчо Андреев – бас. Всички членове на групата имат музикално образование. През 2002 г. групата записва първия си албум Red moon. Следват Napalm (2004), Soul (2008). През зимата на 2014 г. издават албума Вliss, издържан в актуалния за бандата стил – прогресив рок. Музиката им е естетска, с високо художествено качество, далеч от комерсиалният вкус. Талантливите момчета от Perfect Strangers Band не спират с творческите търсения и експерименти. Вече 20 години, с много труд налагат професионализъм, класа и характер в музикалния свят. Безбройни са участията и наградите им от рок фестивали в страната и чужбина.

www.infoz.bg  www.infoz.bg