Кметът на Стара Загора Живко Тодоров поздрави имениците от домовете за деца лишени от родителска грижа

Кметът на Стара Загора Живко Тодоров поздрави имениците от домовете за деца, лишени от родителска грижа

Кметът на Стара Загора Живко Тодоров поздрави децата, които са лишени от родителска грижа, празнуващи имен ден на 15 август. На Голяма Богородица, както е известен днешният празник, имен ден отбелязват общо 8 деца. 

Те са възпитаници на центровете за настаняване от семеен тип и на домовете „Българка“, „Теофано Попова“ и „Мария Терезия“, които се намират в Стара Загора.

Сърдечни пожелания за здраве и късмет към имениците отправиха също и председателят на Общинския съвет Таньо Брайков и председателят на Постоянната комисия по спорт и младежки дейности Николай Диков. В една от къщите за настаняване от семеен тип в старозагорския квартал „Зора“ те бяха посрещнати с пита хляб и мед от именичката Мария и директора на центъра Нели Баджакова. 12-годишната Мария, която е спортист от баскетболен клуб „Берое“, благодари за изненадата и заедно с останалите 13 деца продължи отбелязването на празника с лакомства и много настроение.

При служба по повод на празника отец Йордан благодари на Община Стара Загора и на кмета Живко Тодоров за подкрепата, която получават добрите дела, инициирани в името на старозагорци. „Вярвам, че с помощ от всички, които днес сте тук, както и на старозагорци, ще успеем да реализираме и друга идея – изграждане на още един храм в кв. „Зора“, който да засвидетелства уважение към историята на Стара Загора и премеждията, които е преживявала, но оцеляла заради искрената вяра на хората си“ – каза отец Йордан. По време на събитието стана ясно, че се върви към осъществяване на още една благотворителна инициатива – създаване на ново място, което да дава подслон на нуждаещи се хора. То ще се намира в близост до храм „Свето Въведение Богородично“.

www.infoz.bg  www.infoz.bg

Теми: