Молдовци избягаха от затворническото общежитие в Стара Загора

Двама молдовски граждани - 24-годишният Василе Морару и 30-годишният Александър Хаджи са избягали в събота следобед от затворническото общежитие в Стара Загора, прескачайки оградата. Те изтърпяват присъди от 4 години и 8 месеца за взривяване на банкомат в Стара Загора и Казанлък през миналата година.

vasile

hadji

Общата сума, която задигат с 23-годишния Дионисие Коджукару, е близо 90 000 лева. Затворническото общежитие е от открит тип и режимът е по-лек, лишените от свобода имат право да излизат и да работят.zapryan dimitrov

„Молдовските граждани бяха настанени в общежитието на 14 август и в разумен срок трябваше да получат преводни писма за превеждането им в София. Тези писма, по наша информация, са били разписани в четвъртък или в петък и е било въпрос на дни да бъдат да бъдат закарани в София за доизтърпяване на наказанието в открит тип общежитие към Софийския затвор” – съобщи началникът на затворническото общежитие в Стара Загора Запрян Димитров.

Бягството е станало между 15 и 15:30 часа в събота. Незабавно са предприети действия за тяхното издирване. Разпитан е и третият молдовски гражданин, който е изтърпявал присъда за взривения банкомат заедно с бегълците. „Той каза, че в последните 2-3 дена са били във влошени взаимоотношения и не са споделяли нищо с него” – добави Запрян Димитров.

Бегълците са обявени за общонационално издирване. По случая е образувано досъдебно производство в Районна прокуратура – Стара Загора. В затворническото общежитие тече проверка, разпоредена от министъра на правосъдието Данаил Кирилов.

Двама молдовски граждани - 24-годишният Василе Морару и 30-годишният Александър Хаджи са избягали в събота следобед от затворническото общежитие в Стара Загора, прескачайки оградата

www.infoz.bg  Венета Асенова | www.infoz.bg (портретните снимки на бегълците са разпространени от МВР)