Започва изплащането на обезщетенията на стопани в област Стара Загора, заклали прасетата си

От 4 септември в област Стара Загора ще започне изплащането на средствата за почистване и дезинфекция на стопаните, които са заклали прасетата си, стана ясно след проведеното заседание на Областната епизоотична комисия, председателствано от областния управител Гергана Микова.

komisiaПървата община, в която средствата ще бъдат раздавани, е Гурково. Ако хората са предоставили номер на банкова сметка, парите ще бъдат превеждани по нея. Тези, които нямат такава, ще получат полагащите им се 300 лв. в населеното място, в което живеят. Областната дирекция по безопасност на храните е институцията, ангажирана с изплащането.

Всички случаи, при които се установят несъответствия в списъците или липсващи имена на хора, които след установения срок са заклали прасетата си, ще бъдат разгледани от Областната епизоотична комисия. „Гарантираме, че стопаните, които отговарят на условията за парично подпомагане, ще получат полагащите им се средства“, каза директорът на Областна дирекция по безопасност на храните д-р Дамян Миков.

www.infoz.bg  www.infoz.bg

Пресконференция на министъра на здравеопазването проф. д-р Костадин Ангелов, 16 април 2021

Мини Марица изток

Най-четеното от последните дни