Започна петото издание на Бирфеста в Стара Загора (снимки)

„С радост заставам пред толкова много хора тази вечер, за да открием официално заедно Бирфеста, определено най-успешният до сега“ - каза преди старта на мащабното събитие кметът на Стара Загора Живко Тодоров. Той изрази благодарност за доброто партньорство при цялостната реализациякъмизпълнителния директор на „Загорка“ АД Петер Копиец и неговия екип.

kopiats todorov

Хиляди бяха посетителите през първата вечер. Владимир Ампов – Графа и Миро едновременно нажежиха и разнежиха с песните си публиката. Малко преди тях нана сцената се качиха момчетата от Overground Brass Band.

Петдневният музикално-бирен маратон ще продължи до 8 септември. Втората вечер – 5 септември, ще изкуши всички фенове на рап музиката и модерното звучене с любимците - Deep Zone Project, Спенс и Ъпсурт.

На празничния ден – 6 септември, програмата включва - RockStage Стара Загора, Ахат, Контрол. В 17:30 часа прабългарската школа за оцеляване „Бага-тур“ ще зарадва гостите с атрактивен спектакъл, представящ духа на прадедите ни.

Организаторите набелязват като кулминация на феста 7 септември и участието на рокендрол легендата Джони Джоели – вокалист на Axel Rudi Pell и групата „Еридан“. В Столицата на бирата ще забавляват гостите на Бирфеста в събота Sevi и Jenny Jo. В последния ден от фестивала – неделя, ще звучат любимците Dirtyfingers, Иво Руев Бенд, Обратен ефект, Стефан Вълдобрев и Обичайните заподозрени.

Присъстващите се приканват към отговорно консумиране на алкохолни напитки с мотото „Когато шофираш, никога не пий алкохол“. По този повод е и безплатната автобусна линия, която покрива почти цяла Стара Загора и дава възможност на посетителите да се приберат безпроблемно. Тя е достъпна от 20:30 до 00:00 часа. За всички, решили все пак да дойдат с автомобилите си, има безплатен паркинг, който се намира на ул. „Радецки“.

Инициативата „Бира за смет“ ще се погрижи за чистотата в парк „Загорка“, като има специално изградени пунктове за разделно събиране на отпадъци. Там ще могат да се предават бутилки и кенчета, а в замяна ще се пие бира.

Организатори на Бирфеста са Община Стара Загора и „Загорка“ АД.

IMG 4608

IMG 4609

IMG 4610

IMG 4612

IMG 4614

IMG 4620

IMG 4623

IMG 4625

IMG 9101

 

www.infoz.bg  www.infoz.bg (снимки - пресцентър на Община Стара Загора)

24 mai
Нека носим с гордост в сърцата си великото дело на първоучителите, да съхраним за поколенията традициите и любовта към знанието и с оптимизъм да погледнем към бъдещето!
Да ни е честит най-светлият празник 24 май, да ни е честита писмеността!

Живко Тодоров
Кмет на община Стара Загора

jazz stara zagora 24