„Мини Марица-изток” организира православен лагер за деца

„Мини Марица-изток“ ЕАД и Старозагорската епархия поставят основите на нова традиция - организирането на православен лагер за деца, отглеждани в институции. 18 деца от Дома за деца лишени от родителски грижи „Мария Терезия“ и от Център за настаняване от семеен тип за деца и младежи с и без увреждания в кв. „Зора”, участват в летния православен ученически лагер.

Той се провежда в почивната базана „Мини Марица-изток“ ЕАД на курорта Старозагорски минерални бани. Инициативата е на Негово Високопреосвещенство Старозагорския митрополит Киприан и за втора поредна година се осъществява с финансовата подкрепа на „Мини Марица-изток”. За първи път миналото лято бизнес и църква се обединиха в нова социална мисия.

православен лагер за деца

Първият ден по традиция започна с молебен за здраве, отслужен в единствения у нас храм на името на „Св. Козма Зографски“. Началникът на Културно-просветния отдел при Старозагорска света митрополия свещено иконом Йордан Карагеоргиев поздрави участниците от името на владиката.

В четиридневната програма са предвидени беседи за вярата, християнските ценности и добродетели - добротворство, милосърдие, труд и обща молитва.

Новото тази година са уроците по църковни песнопения, поверени на диригента на хора при Катедрален храм „Св. Николай Мирликийски Чудотворец“ Мария Колева.

Програмата на православния лагер включва и поклоническо пътуване до параклиса в местността Богородична стъпка и е съчетан с летен отдих.

www.infoz.bg  www.infoz.bg

24 mai
Нека носим с гордост в сърцата си великото дело на първоучителите, да съхраним за поколенията традициите и любовта към знанието и с оптимизъм да погледнем към бъдещето!
Да ни е честит най-светлият празник 24 май, да ни е честита писмеността!

Живко Тодоров
Кмет на община Стара Загора

jazz stara zagora 24