Министър Десислава Танева ще открие новата академична година в Тракийски университет

Министърът на земеделието, храните и горите Десислава Танева ще присъства на официалното откриване на новата академична година в Тракийски университет в Стара Загора. Церемонията ще се състои на 16 септември от 10:30 часа, а час по-късно ще бъде открита новата многофункционална спортна зала „Арена” във висшето учебно заведение.

В 9:30 часа в храм „Св. Патриарх Евтимий” в Студентски град ще бъде отслужен водосвет, а в 10:00 часа концерт ще изнесат студентски групи за художествени дейности.

tru

Гости на откриването на академичната година ще бъдат още: кметът на Стара Загора Живко Тодоров, областният управител Гергана Микова, проф. Костадин Костадинов – съветник на министъра на образованието и науката, представители на институции и бизнеса.

www.infoz.bg  www.infoz.bg

Теми:

Светът

България влиза в механизма ERM-2, предварителен етап за приемане на еврото като валута през следващите 3 години. Заедно с България решението е взето и за Хърватия. Този ход проправя пътя за първото разширяване на еврозоната след 2015 г., когато Литва се присъедини към валутния блок, който сега има 19 членове

* * *
Европейските депутати отхвърлиха с голямо мнозинство всички поправки, внесени от българските евродепутати и техни колеги от други страни по пакета „Мобилност“. С това той е приет на второ четене и става официален закон. Преходният период преди пакетът окончателно да влезе в сила е година и половина. След това камионите трябва да се връщат в страната, в която е регистрирана фирмата, на 8 седмици, а водачите - на 4 седмици

Най-четеното от последните дни