Кметът поздрави пенсионерите

Кметът поздрави пенсионерите от клуб „Васил Левски“ в Стара Загора

„Грижата за възрастните хора не бива да спира, защото както вие навремето сте обръщали внимание на вашите по-възрастни близки, то така днес младите трябва да го правим за вас. Опитваме се да работим така, че да се чувствате по-добре, да имате по-богат социален живот“, каза кметът на община Стара Загора Живко Тодоров.

zhivko todorov pensionerski klub 01

Кметът допълни, че всеки по-млад може да извлече поуки и добри житейски съвети от пенсионерите. Живко Тодоров беше гост на пенсионерите от клуб „Васил Левски“ в Стара Загора, а поводът беше освещаването на обновените помещения, в които възрастните хора намират място за приятелски разговор и компания в ежедневието.

„Благодаря, че сте част от това така чакано от нас тържество, с което отбелязваме ремонта на пенсионерския ни клуб. Благодарение на вашите усилия, както и с помощта на фондация „Тавита – България“, и многото доброволци, днес ви приветстваме с добре дошли“, каза Паскал Урджанов, председател на местния съюз на пенсионерите. „Винаги бъдете до нас, ние сме с вас – завършете всичко, което сте започнали, а ние пенсионерите ще ви помагаме с каквото можем“, заяви категорично Урджанов.

Изцяло е ремонтирана основната зала на клуба, както и санитарните помещения. Създаден е и кухненски кът. Холандски доброволци помогнаха със своя труд и умения, за да има още по-приятна атмосфера за пенсионерите, като част от дейностите на фондация „Тавита – България“ и програмата „Мост между възрастните и децата в неравностойно положение“. Община Стара Загора подпомогна ремонтните дейности в пенсионерския клуб с над 18 хил. лева, посочи зам.-кметът Иванка Сотирова, която също беше част от тържеството на възрастните хора. Тя уточни, че доброто партньорство между общината и пенсионерските клубове ще продължи и занапред.

По време на събитието, Живко Тодоров обяви пред ползвателите на клуб „Васил Левски“, че се работи активно в посока пребазиране на общинското здравеопазване в сградата на бившата АГ-клиника. „Иска ми се там да имаме възможност да реализираме заедно със Съюза на пенсионерите скринингова програма за прегледи. По този начин Община Стара Загора ще има възможност да поема разходите по тях за членовете на обединението. Така ще има превенция и грижа към здравето на пенсионерите“, допълни  кметът. Тодоров подчерта, че трябва да се наблегне и на качеството на общинската здравна грижа, която е в полза на старозагорци.

Молитва за здраве и благоденствие огласи залите на пенсионерския клуб. В тържеството се включиха още и председателят на Общинския съвет Таньо Брайков, зам.-кметът инж. Янчо Калоянов, началникът на отдел „Здравеопазване“ на Община Стара Загора Антония Тодорова и други гости.

zhivko todorov pensionerski klub 03

www.infoz.bg  www.infoz.bg