Стара Загора отбелязва 178 години от рождението на Васил Левски

178-ата годишнина от рождението на Васил Левски ще бъде отбелязана на 18 юли от 11:00 часа пред паметника на Апостола на свободата с поднасяне на венци и цветя. Ритуалът ще започне със заупокойна молитва в памет на Дякон Игнатий, отслужена от храмовото свещеничество на Катедрален храм „Свети Димитър“.

Паметникът на Васил ЛевскиВ общоградския ритуал ще се включат и Военният духов оркестър и почетеният караул от Втора тунджанска механизирана бригада.

От 17:30 часа на IV-о експозиционно ниво в Регионалния исторически музей ще започне камерен концерт по повод годишнината от рождението на Дякона. Музикалният поздрав ще бъде отправен от Васко Влахов, Милен Денев, Денис Иванов, Вилиана Богданска, Ивет Колева, Николай Влахов и ансамбъл „Аурора“. Клавирен съпровод - Полина Влахова. Входът е свободен.

Музеен обект „Хилендарски метох“ ще бъде отворен за посетители на 18 юли от 9:30 -12:30 часа и от 13:00 - 17:30 часа. Входните такси са - 3 лв. за възрастни; 1 лв. за ученици, студенти и пенсионери; безплатно за деца под 7 години и посетители в неравностойно положени. Беседата е 10 лв.

infoz autor www.infoz.bg (по информация на Община Стара Загора)

arsenal rabora

 

Живко Тодоров: „Ще бъдем безкомпромисни с качеството на възстановяване на инфраструктурата след ремонта на „Водоснабдяване и канализация“. Имаме много забележки по изпълнението на дейности от ВиК проекта, който се изпълнява в Стара Загора. В непрекъснат диалог сме с дружеството, за да коригираме проблеми при възстановяването на улиците. Тази наша борба ще продължи, докато не видим добър краен резултат.

новини в сайта RSS емисия facebook twitter youtube subscribe ilko gruev Четете в Telegram Viber infoz.bg в Гугъл новини

Можете да следите съдържанието на сайта чрез:

emailКанала ни в Telegram

emailЕмисията в Twitter

emailСтраницата ни във Facebook

emailКанала ни във Viber