Очакват легендарния футболист Петър Жеков в Стара Загора

Очакват легендарния футболист Петър Жеков в Стара Загора

Очаква се на 17 октомври Петър Жеков да пристигне в Стара Загора за премиерата на книгата "Шампионите разказват - 3". Легендарният централен нападател на "Берое", ЦСКА и националния отбор е един от героите в томчето с документални разкази на известни спортни личности на Стара Загора. Много показателно е заглавието на разказа на Петър Жеков - "Шестте години в "Берое" бяха най-хубавите в кариерата ми".

Събитието ще бъде на IV ниво в Регионалния исторически музей от 18.30 часа.

Футболни съседи на Петър Жеков в книгата са Гошо Гинчев, едва 22-годишен станал капитан на "Берое", и почти митичният организатор и ръководител на футбола в Стара Загора Бончо Мерджанов, привлякъл в "Берое" футболисти като Янчо Димитров, Христо Тодоров, Борис Киров, Петко Петков и, разбира се, Петър Жеков.

Очаква се на премиерата на книгата да присъстват голяма част от нейните герои. В "Шампионите разказват - 3" са включени още разказите на: Райчо Колев, Светослав Славов, Ганка Иванова, Иван Иванов, Пламен Михалев, Тихомир Киров, Иван Раднев, Петър Тенев, Румен Тенев, Евгени Танев, Ангелина Кръстева, Донка Йовчева, Венелин Хубенов, Радостин Димитров, Стефан Христов, Ангел Няголов, Денислав Хаджиев, Руси Минев, Румяна Петрова, Георги Кочеренко, Боряна и Делян Терзиеви, както и олимпийският, световен и двукратен европейски шампион в параатлетиката на гюле и диск Иванка Колева. Част от известните спортни личности, които живеят в чужбина, ще бъда представлявани от техни родственици.

www.infoz.bg  www.infoz.bg

Теми:
24 mai
Нека носим с гордост в сърцата си великото дело на първоучителите, да съхраним за поколенията традициите и любовта към знанието и с оптимизъм да погледнем към бъдещето!
Да ни е честит най-светлият празник 24 май, да ни е честита писмеността!

Живко Тодоров
Кмет на община Стара Загора

jazz stara zagora 24

На подобна тема