Литературна Стара Загора

Новата експозиция на Музей „Литературна Стара Загора“ отваря врати

Новата експозиция на Музей „Литературна Стара Загора” се открива на 25 октомври от 12:00 часа. Намира на улица „Димитър Наумов“, на източния приземен етаж на сградата на Регионална библиотека „Захарий Княжески”. Жителите и гостите на града ще могат да се запознаят с богатото литературно наследство. Близо 80 000 фондови единици са изложени в помещението.

DSC03418

Всички материали са старателно пренесени от уредника на музея Иван Матев. Има около 100 оригинални платна, които са поставени по най-подходящия начин, за да им се наслаждават посетителите. Постигнато е отлично пространствено решение за разположението на отделните експонати в залата.

„След три десетилетия музей „Литературна Стара Загора“ се възроди на нови и достъпно място. Духовните пазители на града ни намериха отново своя дом. Литературната слава на Стара Загора не е помръкнала, паметта е съхранена и в бъдното. Да бъдем достойни за литературните ни предци - строители на националната ни култура!” – се казва в съобщение на Община Стара Загора.

 

DSC03398

DSC03401

DSC03411

DSC03414

Спомен за моите деца - документален филм, 2014

 

Иван Матев, уредник на Музей „Литературна Стара Загора”, представя акценти от новооткритата експозиция

Репортаж от откриването на Музей „Литературна Стара Загора”

www.infoz.bg  www.infoz.bg

Светът

Минситър-председателят на Великобритания Борис Джонсън заяви, че ще оттегли страната от преговорите с Европейския съюз през юни, ако дотогава не е ясно дали ще бъде сключено споразумение за свободна търговия

* * *
Япония затваря училищата си от 2 март заради новия коронавирус

* * *
Град в китайската провинция Хубей, където е епицентърът на епидемията от коронавируса, ще плаща на жителите си по 10 000 юана (1426 долара), ако по своя инициатива съобщят, че имат симптоми на болестта и след тестване тя бъде потвърдена

3 mart 2020

Най-четеното от последните дни

 

Мини Марица изток - 3-ти март 2020